Vojvodkyňa Kate v šatách len za pár eur! Ohúrila Vogue, kritici však nechýbajú

Britská vojvodkyňa Kate pravidelne púta pozornosť svojimi módnymi voľbami a podarilo sa jej to aj na záver augustového mesiaca. A opäť ohúrila tiež cenou šiat, ktoré si obliekla.

02.09.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Introducing the #HoldStill2020 judging panel: - The Duchess of Cambridge - Director of @NationalPortraitGallery, Nicholas Cullinan - Writer and poet, Lemn Sissay MBE (@sissaylemn) - Chief Nursing Officer for England, Ruth May - 2018 Portrait of Britain Winner, Maryam Wahid (@MaryamWb) From the 31,598 submissions, these amazing judges have chosen one hundred images that will feature in a gallery without walls – a one of a kind digital exhibition – which will launch on Monday 14th September. "I wanted to say a huge thank you to everyone who has entered and taken part. And a big thank you to my fellow judges. I hugely appreciate the time and dedication that they have shown towards the project.” - The Duchess of Cambridge

Príspevok, ktorý zdieľa Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal),

Matka troch detí a pravdepodobne budúca britská kráľovná zverejnila na svojom Instagrame krátky záznam z video-rozhovoru na platforme Zoom, v ktorom predstavila porotu umeleckej súťaže pod záštitou National Portrait Gallery v Londýne. Pozornému oku fanúšikov a módnych nadšencov však neunikla jej voľba garderóby.

Hoci vojvodkyňu vidieť v zábere len do polovice pása, znalci okamžite vypátrali, že má na sebe šaty zo španielskeho reťazca Zara, ktorých cena je vďaka obdobiu výpredajov skutočne nízka. V britských predajniach a na internetovej platforme značky stáli 13 libier, no po zverejnení videa sa okamžite vypredali. Na slovenskom trhu sú stále ešte dostupné a model si môžu dámy kúpiť za necelých 16 eur.

Vojvodkyňa Kate, v ktorej šatníku sa objavujú dizajnérske mená ako Alexander McQueen, Erdem či Emilia Wickstead, sa nikdy netajila tým, že za šaty nemusí platiť len horibilné sumy a často nakupuje vo veľkých obchodných reťazcoch ako je práve Zara, ale tiež napríklad H&M či americké (o niečo drahšie) J.Crew.

Šaty z dielne značky Zara, predávajú sa v zľave... Foto: archív značky
Šaty z dielne značky Zara, predávajú sa v zľave za 15,99 eura. Šaty z dielne značky Zara, predávajú sa v zľave za 15,99 eura.

Niektorí jej kritici však poukazujú na to, že takýmto spôsobom podporuje masovú produkciu odevov, čo je z enviromentálneho hľadiska negatívny počin – dôvodom je podľa nich fakt, že práve výrobcovia módy z veľkých módnych reťazcov patria medzi najväčších znečisťovateľov životného prostredia na planéte.

O tom, že manželka princa Williama nakupuje aj za pár eur (či skôr jej asistentka), však informujú aj módne portály ako Vogue či Elle, ktoré toto jej rozhodnutie nekomentujú kriticky, ale skôr obdivným spôsobom. A čo si o tom myslíte vy?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #šaty #Zara #lacná móda

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...