Šou plná tanca, spevu a ručnej práce! Dior predstavil kolekciu Cruise 2021

Väčšina zástupcov módneho sveta pre obmedzenia súvisiace s koronavírusom a karanténu bola nútená priniesť nové spôsoby predstavenia kolekcia. Videá, krátke filmy, fotografie... nie však Dior!

23.07.2020 11:49
debata
Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise... Foto: SITA/AP, Riccardo De Luca
Italy Dior Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise 2021, ktorá sa uskutočnila v Lecce na juhu Talianska.

Francúzsky módny ateliér, ktorý nesie meno jedno z najslávnejších dizajnérov histórie, predstavil v stredu večer prehliadku kolekcie Cruise 2021m ktorá sa odohrávala takmer akoby sa nič nedialo. Takmer. Publikum totiž prítomné nebolo, na pompéznom móle, ktoré vytvorilo námestie s kostolom v meste Lecce na juhu Talianska sa však objavilo niekoľko desiatok modeliek, orchester, speváčky aj skupina tanečníkov. Celú prehliadku, ktorá bola poctou rodisku súčasnej dizajnérky Dior Marie Grazie Chiuriovej, mohli ľudia sledovať online.

Modelka Ana Barbosa na prehliadke módnej značky...
Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise...
+9Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise...

Chiuri, ktorej predkovia pochádzajú z Talianska, chcela novou kolekciou vzdať hold regiónu na juhu Talianska a to sa nepretavilo len do podoby módnej kolekcie. Tanečníci tancovali totiž typický regionálny tanec pizzica tarantata a do zvukov sugestívneho spevu a hudby predvádzali vynikajúcu choreografiu, ktorá pripomínala priam magický rituál.

zväčšiť Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise... Foto: SITA/AP, Riccardo De Luca
Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise 2021, ktorá sa uskutočnila v Lecce na juhu Talianska. Modelka na prehliadke módnej značky Dior Cruise 2021, ktorá sa uskutočnila v Lecce na juhu Talianska.

Modelky oblečené v jednotlivých kreáciách sa potom premávali po veľkom námestí bohato vyzdobenom a vysvietenom nápismi odkazujúcimi na silu či duchovný pokoj. V samotnej kolekcii sa objavili typické nežné modely šiat z pera Chiuriovej, ktorým síce časť módneho sveta vyčíta odklon od typickej diorovskej estetiky, ale ich popularita je zjavná. Chiuri na ich tvorbe spolupracovala s lokálnymi remeselníkmi. V Taliansku vznikali bohaté florálne výšivky a ručná práca na jednotlivých modeloch. V kolekcii sa objavilo aj farbenie látok na spôsob batiky, kožené korzetové opasky či šatky vo vlasoch.

Na závere prehliadky, ktorá na YouTube či oficiálnom kanáli Dior, zožala nadšené ohlasy divákov, zaspieval taliansky spevák Giuliano Sangiorgi. Pozrite si s nami galériu aj videozáznam na YouTube.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #prehliadka #tanec #Dior #koronavírus

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....