7 chýb, ktorých sa pri kúpe a nosení bielizne dopúšťame všetci!

Biela spodná bielizeň pod biele oblečenie? Tangáče pod úzkymi šatami? Tu je sedem tipov, ktorým je najlepšie sa vyhnúť.

26.06.2020 09:00
bielizeň, nohavičky, vagína, intímna hygiena,... Foto:
Lepšou voľbou pod biele šaty je farba telová alebo bledé hnedé tóny.
debata

Volíte zlú bielizeň k outfitu

Nosíte úzke šaty? Potom určite volíte tangáče – dúfajúc, že nebudú presvitať. Žiaľ, nie vždy je to najlepšia voľba. Vďaka priliehavým, no mäkkým textíliam ako jersey, neuškodí, ak zadok viac „zahalíme“. Pod látkou sa navyše môže elegantne skryť aj celulitída a tukové vankúšiky.

Volíte bielizeň s čipkou

Nedá sa im vždy vyhnúť, väčšina čipkových častí má tesné švy. Ak však nosíte oblečenie, ktoré zvýrazňuje postavu, švy sa budú nepríjemne pretláčať do popredia. V tomto prípade voľte radšej „seamless“, čiže bezšvovú bielizeň.

V lete nosíte sieťovanú bielizeň

Sieťovina pôsobí ako mimoriadne vzdušný materiál. Napriek tomu je vyrobená zo syntetických materiálov ako je polyester – a vo vašej bielizni sa hromadí teplo, pot a vlhkosť. Ideálne prostredie pre baktérie! Preto sa radšej spoliehajte na prírodné materiály ako je bavlna alebo bambusové vlákna.

Bielu bielizeň pod biele šaty?

Populárna, no mylná predstava. Naša pokožka predsa nie je biela – spodná bielizeň je v kontraste s tónom našej pokožky a obzvlášť „kričí“ pod bielymi šatami. Preto je lepšou voľbou farba telová alebo bledé hnedé tóny.

Bledá bielizeň pod tmavé šaty

Podprsenka telovej farby pod čiernym topom, biela bielizeň pod tmavými šatami… Nikto ju neuvidí, veď to nevadí. Ale: Ak svetlo prichádza spredu, niekto vás povedzme odfotí, bledá spodná bielizeň bude zreteľná. V tomto prípade platí: Tmavá bielizeň pod tmavé šaty, bledá pod bledé.

Podprsenku periete v pračke

Teplá voda a agresívne saponáty poškodzujú elasticitu vašej bielizne. Radšej si spodnú bielizeň perte v rukách. Sušte na vzduchu – sušička podprsenku tiež zbytočne „rozdráždi“.

Kupujete si lacnú bielizeň

Aj keď balenie „tri v jednom“ je za bezkonkurenčnú cenu, skontrolujte kvalitu. Lacná bielizeň je často z nekvalitnej látky, rýchlo sa zničí a vy budete musieť čoskoro znova investovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bielizeň #celulitída #zadok #podprsenka #čipka #polyester

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...