5 najdrajších šperkov, ktoré predviedli slávne hviezdy! Ich ceny vyrazia dych

Červené koberce sú zrolované, spoločenské akcie sa nekonajú. Ale dá sa očakávať, keď sa tak raz znovu stane, hviezdy budú chcieť poriadne ohúriť, napríklad aj luxusnými šperkmi.

21.05.2020 09:00
Speváčka a herečka Lady Gaga s luxusným... Foto: ,
Speváčka a herečka Lady Gaga s luxusným náhrdelníkom Tiffany so žltým diamantom.
debata

Slávne filmové krásky či hviezdy hudobného neba sa na veľkolepých ceremoniáloch často objavujú s klenotmi za milióny a niektoré z nich dosahujú priam rekordné sumy. Zväčša ich musia po pár minútach pózovania či hodinke strávenej v hľadisku (napríklad Grammy alebo Oscarov) odovzdať rovno ozbrojenej ochranke. Tá ich zvyčajne takto prizdobené stráži aj počas každej chvíle, keď majú šperky na sebe.

História ponúka množstvo momentov, keď sa slávne hviezdy predviedli v neuveriteľných drahocenných kúskoch. Rokmi cena niektorých ešte narástla, pri iných sa zase spojením viacerých kusov navýšila celková hodnota. Ktoré slávne ženy však vedú prvenstvo v najdrahších modeloch šperkov?

Lady Gaga

Na Oscaroch v roku 2018 vyrazila dych náhrdelníkom so žltým diamantom. Išlo o klenot, ktorý si v 60-tych rokoch minulého storočia na jedno zo stretnutí s médiámi vzala na krk aj herečka Audrey Hepburn. Vtedy bol ešte žltý diamant zasadený v inom náhrdelníku. Odborníci odhadovali cenu viac ako 120-karátového diamantu na 40 miliónov dolárov, neskôr sa zhodli na sume o 10 miliónov nižšek. Zástupcovia značky Tiffany však stále tvrdia, že je jeho hodnota „nevyčísliteľná“.

Beyoncé Knowles

Ceremoniál Grammy a tehotná speváčka Beyoncé v šperkoch za milióny. Áno, aj takto môže vyzerať moderný hudobný event. Dekoltu slávnej speváčky dominoval náhrdelník od Lorraine Schwartz, ktorý obsahol niekoľko obrovských diamantov. Hodnota tohto kusa bola vraj 12 miliónov dolárov.

zväčšiť Speváčka Beyonce s masívnym a poriadne drahým... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Speváčka Beyonce s masívnym a poriadne drahým náhrdelníkom. Speváčka Beyonce s masívnym a poriadne drahým náhrdelníkom.

Gloria Stuart

Herečka, ktorá stvárnila staručkú Rose, jednu z mála pamätníčok Titanicu v rovnomennom filme Jamesa Camerona, zdobil na oscarovom ceremoniáli v roku 1998 náhrdelník s 15-karátovým modrým diamantom, ku ktorému sa pridávali klasické diamanty a brilianty. Išlo o kúsok, ktorý bol vyrobený práve pre film a jeho hodnota dosahovala sumu 20 miliónov dolárov.

Cate Blanchett

Zástupkyň hereckého povolania v tomto rebríčku je niekoľko, práve dvojnásobná držiteľka Cate Blanchett však patrila medzi „najcennejšie“. Jej šperky Chopard, diamanty, brilianty a opály, mali údajne hodnotu 18 miliónov dolárov. A Blanchett v nich dokonca brala domov sošku za výkon vo filme Blue Jasmine.

Herečka Cate Blanchett s klenotmi Chopard na... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Herečka Cate Blanchett s klenotmi Chopard na vyhlásení Oscarov v roku 2014. Herečka Cate Blanchett s klenotmi Chopard na vyhlásení Oscarov v roku 2014.

Madonna

Nebola by to speváčka Madonna, aby nepatrila do tohto zoznamu – ba čo viac, už v roku 1991 bola hviezdou ozdobenou najdrahšími šperkmi za dlhú dobu a vlastne vôbec prvou slávnou dámou, ktorá si takéto cennosti vzala na vyhlásenie Oscarov. Išlo o šperky z dielne Harryho Winstona, náhrdelník, náušnice a náramky, ktorých cena sa odhaduje na 20 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #Cate Blanchett #milióny #Madonna #šperk

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...