Armani, Versace či Prada: Týždeň pánskej módy v Miláne dostane online podobu

Tohtoročný milánsky týždeň pánskej módy, ktorý sa mal konať budúci mesiac, sa kvôli pandémii covidu-19 uskutoční v polovici júla a bude prístupný iba prostredníctvom internetu.

07.05.2020 13:01
debata
Záber z prehliadky Emporio Armani s kolekciou... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Záber z prehliadky Emporio Armani s kolekciou Jeseň/Zima 2020/21, ktorá sa konala v januári tohto roka v Miláne. Záber z prehliadky Emporio Armani s kolekciou Jeseň/Zima 2020/21, ktorá sa konala v januári tohto roka v Miláne.

Podľa agentúry Reuters to v stredu oznámili jeho organizátori. Podľa nich pôjde o prvú digitálnu podobu tejto slávnej módnej prehliadky.

Prehliadku nových pánskych kolekcií na jar a leto 2021 budú môcť záujemcovia o taliansku módu sledovať iba na fotkách a videách na internete. Podľa národnej komory talianskej módy (CNMI) je cieľom opatrenia zabrániť šíreniu nákazy koronavírusom. Miláno je metropolou regiónu Lombardia, ktorý bol z Talianska zasiahnutý koronavírusom najviac.

Milánsky týždeň dámskej módy, ktorý sa má konať v septembri, je ale zatiaľ v pláne v normálnej podobe, teda s prezentáciou modelov na prehliadkových mólach, napísala agentúra Reuters.

Už minulý mesiac oznámili organizátori londýnskeho týždňa módy, že aj táto módna prehliadka sa uskutoční vo virtuálnej podobe a spojí dámsku aj pánsku kolekciu. Konať sa bude od 12. do 14. júna a bude na nej možné prostredníctvom internetu sledovať prehliadky i rôzne rozhovory, napísal už skôr denník The Guardian.

Organizátori londýnskej a milánske prehliadky sa tento rok inšpirovali kolegami v Šanghaji a Moskve. Tiež tam sa kvôli koronavírusu tentoraz konali týždne módy iba online, v Šanghaji v marci a v Moskve v apríli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Miláno #epidémia #týždeň módy #pánska móda #Covid-19

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...