Bez debaty! Toto je najžiadanejšia farba sezóny, máme 25 tipov ako ju nosiť

Smaragd, mäta či mach, džungľa alebo zelený alpský pasienok? Ak prvé, čo vám pri týchto slovách napadlo, bol odtieň zelenej farby, ste na správnej adrese. Alebo v správnom módnom nastavení!

06.05.2020 15:01
debata (3)
Dámske zelené šortky Zara, info o cene v predaji. Foto: archív značky
Dámske zelené šortky Zara, info o cene v predaji. Dámske zelené šortky Zara, info o cene v predaji.

Zelená farba (v naozaj rozmanitých odtieňoch) zaujala dizajnérov pri prípravách kolekcií na jar a leto 2020. A hoci to spočiatku vyzeralo, že ju vlastne nebude mať kto nosiť v uliciach pre karanténu a epidémiu koronavírusu, stále ešte je príležitosť.

Už niekoľko dní sa postupne uvoľňujú prísne opatrenia a ľudia môžu „vyraziť do ulíc“. Mnohí z nás sa vrátia z home-office do kancelárie, domáce oblečenie, tepláky či župany vymeníme za klasickú dennú garderóbu. Bude to určite príležitosť najmä pre fanúšičky a fanúšikov módy, ktorý posledné týždne nemali veľa priestor na realizáciu. Keď ho dostanú, zelená by pri tom chýbať určite nemala.

Dámske zelené šaty F&F. Info o cene v predaji.
Dámska kožená zelená kabelka s kovovou lištou...
+28Perforované šaty Jasper Conran, predáva za 89...

Intenzívne tóny zelenej farby sa objavujú na dámskych šatách, či už v jednofarebných plochách alebo vzoroch. Nosia sa však aj zelené nohavice, topy alebo napríklad výrazne farebné kabátiky a saká. Popri sýtejších a jasnejších tónoch zelenej nechýbajú ani odlesky s temným podtónom, okrem smaragdovej zelenej to môžete skúsiť aj s machovozelenou či odtieňom vo farbe ihličňanov.

Zelená farba patrí medzi obľúbené aj u... Foto: SITA/AP, Peter Morrison
Zelená farba patrí medzi obľúbené aj u vojvodkyne Kate. Na archívnom zábere s manželom Williamom. Zelená farba patrí medzi obľúbené aj u vojvodkyne Kate. Na archívnom zábere s manželom Williamom.

Celkom špeciálnu kategóriu v tomto prípade budú tvoriť doplnky. Zvyčajne sa zelenej pri ich výbere ženy vyhýbajú, respektíve nejde o takú obľúbenú „farbu“, ako je to napríklad s ružovou či červenou alebo fialovou. Ponuky módnych značiek, z ktorých mnohé posledné týždne, boli doslova odstavené na vedľajšiu koľaj, však ukazujú, že variácií je mnoho. A vyzerajú naozaj vkusne.

Vybrali sme pre vás 25 tipov na zelenú inšpiráciu. Veríme, že vás niektoré z nich oslovia. Užite si teda „post-karanténny“ čas nazeleno…

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #trend #farba #odtieň #zelená

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...