Tri zlaté pravidlá pre starostlivosť o nechty doma

Hoci postupne sa plánuje uvoľňovanie služieb aj v rámci koronavírusovej krízy, na termín u obľúbenej manikérky si asi ešte počkáte. O nechty sa však treba starať.

23.04.2020 11:00
Naučte sa lakovať si nechty ako profesionálka Foto:
Kratšie nechty sú v čase koronakrízy vhodnejšie.
debata

Samozrejme, niektoré dámy tak robia roky a tým pádom sú vo výhode. Pre mnoho žien je práve pravidelná starostlivosť o pekné nechty jedným zo spôsobov relaxu a bežným rituálom v rámci starostlivosti o telo. Ak medzi ne patríte, asi ovládate už množstvo trikov. Ak nie, možno vám prezradíme niečo nové.

1. Menej je (v tejto chvíli určite) viac

Možno máte radšej dlhé nechty, ale v prípade vírusovej pandémie aj odborníci odporúčajú nechty pravidelne strihať na krátku dĺžku. Je to hygienickejšie a určite aj praktickejšie. Veď si len predstavte, ako si naťahujete s dlhými nechtami plastové rukavice. Nebojte sa teda svoje nechty ostrihať a kvalitne ich obrúsiť pomocou vhodného pilníka. Nutná je starostlivosť aj o nechtové lôžko a kožičku. Ak sa vám tvoria zádery (napríklad z častého umývania rúk, ktoré ich vysúša), mali by ste nechtom dopriať hydratáciu a ošetrenie. Pracujte s výživnými olejmi, kožičku zatláčajte pomocou drevenej špachtličky na to určenej.

Lak na nechty Dior Vernis, odtieň Mirage. Info...
Lak na nechty OPI, oditeň Pretty in Pearl z...
+6Posilňujúci a ochranný podkladový lak na nechty...

2. Trvácnosť potrebuje pevné základy

Základnú vrstvu (tzv. base coat) mnoho žien ignoruje. Dôvodom je určite aj fakt, že často menia farbu laku na nechty a nemajú pocit, že má zmysel snažiť sa o trvácnosť farby aj celkového bezchybného vzhľadu nalakovaného nechtu. V prípade, ak sú ruky vystavené častému umývaniu, je však určite vhodné použiť aj ochrannú nechtovú starostlivosť, ktorá necht spevní, vyživí a vytvorí dobrý základ pre nanášanie farby.

3. Viackrát a dôkladne

Naniesť na nechty lak určite nemusíte jedným presným ťahom. Práve naopak. Robte to v tenkých vrstvách a nanášanie opakujte. Nezabúdajte, že dôležitá je aj kvalita a textúra laku. Nesiahajte po starých produktoch, ktoré stáli v skrinke nad umývadlom roky. Farebný výsledok určite fixujte s pomocou tzv. „top coat“ – teda priehľadnej finálnej vrstvy, ktorá opäť necht fixuje a zjednocuje jeho vzhľad. Čo sa farieb týka, je to len na vás – ak chcete ísť trendovým smerom, siahnite po pasteloch alebo neónových žiarivých tónoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #nechty #koronavírus #karanténa

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...