Rukám vysušeným z umývania a dezinfekcie pomôže krém na ruky. Tu sú tipy!

Možno si nemusíte robiť ranný mejkap ani fénovať účes pred odchodom do práce. Kozmetické procedúry sa podobne ako veľa vecí v súčasnosti obmedzili na minimum. Na jednu vec však treba dbať možno o to viac. Vaše ruky.

17.03.2020 16:00
ruky, pleť, kozmetika Foto:
Pokožku rúk po nápore mydla a dezinfekcie treba ošetrovať aj krémami.
debata

Áno, zovšadiaľ prichádzajú apely na to, aby sme dodržiavali dôslednú hygienu, umývali si ruky čo najviac a dezinfikovali všetko okolo nás. Je to absolútne správne a potrebné. Ale zároveň je to aj cesta k podráždeným rukám s popraskanou a suchou kožou či drobnými rankami.

Práve poškodená koža na rukách môže byť v celkovom cykle súčasného fungovania ďalšou okolnosťou, ktorá nás môže ohroziť v rámci prieniku vírusu do kože. A je teda na mieste sa o ňu starať. Pravidelným krémovaním a ošetrovaním rúk.

Krémy na ruky nechýbajú azda v žiadnej domácnosti a pokiaľ patrili k tým produktom, na ktoré ste akosi zabúdali, teraz si na ne určite spomeňte. Prípadne si nejaké objednajte, keďže online predajne zatiaľ (bez väčších problémov) fungujú.

Obnovujúci krém na ruky Cerave Reparative Hand...
Intenzívny hydratačný krém Cellular Hand Cream...
+5Obnovujúci ochranný krém na ruky Cicaplast od...

Dôležité je myslieť na to, že koža si pýta hydratáciu a upokojenie. Rovnako ako si počas dňa niekoľkokrát umývate ruky, mali by ste si ich aj krémovať a ošetrovať. Výnimka platí len v prípade, ak ste na ruky naniesli dezinfekčný prípravok proti vírusom a baktériam, ktorý sa nezmýva. V takom prípade si ruky nejaký čas po nanesení nekrémujte, mohli by ste zničiť ochranný filter antibakteriálneho mydla alebo roztoku.

Ten sa však po istom čase a najmä pri práci s rukami zničí aj sám. Ruky treba, predovšetkým po návrate z práce, prípadne z nákupu potravín či lekárne dôkladne vydezinfikovať (spoločne s kľučkami pri vstupe či napríklad vypínačmi), následne umyť mydlom a potom ich môžete aj nakrémovať.

Viac ako inokedy sa v týchto dňoch zídu produkty, ktoré majú regeneračné a reparatívne funkcie. Pokožke rúk dobre urobia látky ako pantenol, glycerín či kyselina hyalurónová. Ruky môžete ošetrovať aj krémami, ktoré hoja drobné ranky a zlepšujú celkovo ochranný film kože.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starostlivosť #kozmetika #ruky #krém #dezinfekcia #koronavírus

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...