Koľkokrát za týždeň umývať vlasy? Odborník má odpoveď, záleží na...

Aj vy ste si už viackrát položili otázku, ako to je vlastne s umývaním vlasov. Treba každý deň, je dobré len raz za pár dní? Pomôže to vzhľadu vášho účesu? Odpoveď však nie je jednoznačná.

09.03.2020 11:00
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Ako často by ste si mali umývať vlasy?
debata

Pri vlasoch platí to isté čo pri pokožke, neexistuje univerzálna rada, ktorou by sa mali riadiť všetci. Aj preto, že naša genetická výbava, životný štýl či stravovanie sa odzkradľujú aj v tom, s čím následne musíme „pracovať“.

Pár príkladov, ako pristúpiť práve k starostlivosti o vašu hrivu, však ponúkol pre britský Daily Mail Frederic Fekkai, ktorý odporúča ženám nasledovné.

Vlasy umývajte podľa hrúbky vlasu, ale aj podľa stupňa mastnenia vlasov. Ak máte jemné vlasy, je dobré umývať ich denne a používať šampón na dodanie objemu. Podobne aj stylingové prípravky, ktoré objem ešte umocnia. Zárukou je, že denne budete spokojná so svojím vzhľadom a vlasy budú vyzerať sviežo, zdravo.

Ak máte vlasy hustejšie, umývanie denne nie je záťaž len pre ne, ale aj pre váš čas. Frekvencia by teda mala byť maximálne každé dva dni, teda trikrát týždenne, prípadne ešte menej, dvakrát týždenne. Ak sa vám osvedčí, že umývať vaše vlasy stačí len raz do týždňa, môžete vyskúšať aj to. Odborníci však upozorňujú, že v dnešnom modernom svete vlasy trpia výrazne aj vplyvmi prostredia. Ak je mestské, myslite na to, že na vlasy útočí prach, baktérie, výfukové plyny a podobné „roztomilosti“ každodenného mestského života.

Dbať pri umývaní vlasov je však nutné aj na ich kvalitu a hydratáciu. Suché vlasy je dobré umývať maximálne dvakrát týždenne, mastné vlasy naopak potrebujú šampón každý deň. Ak máte vlasy normálne, máte aj ten luxus, že si ich môžete umývať tak, ako sa vám žiada. Ak túžite, aby váš účes a styling pôsobil sviežo, zdravo, nezabúdajte na jednu dôležitú vec. Aplikáciu kondicionéru či krémov na rozčesávanie by ste nikdy nemali robiť hneď pri korienkoch. Vlasy potom pôsobia splihlo a nepomôžu ani dlhé minúty stylingu pred zrkadlom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Kaderník #šampón #mastné #deň #trik #suché #umývanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...