Veľké ramená, maxirukávy! 16 inšpirácií na trend, ktorý vládne jari 2020

Aj stále prebiehajúce prehliadky v rámci týždňa módy naznačili pokračujúci trend výrazných ramien a rukávov. Aktuálna sezóna ich ponúka plným priehrštím.

03.03.2020 07:00
debata
Objem v rukávoch je jedným z hlavných trendov... Foto: archív značky
Objem v rukávoch je jedným z hlavných trendov sezóny. Objem v rukávoch je jedným z hlavných trendov sezóny. Vizuál Reserved.

Trend výrazných ramien, rukávov či objem v náplecníkoch alebo rukávoch môže v niekom navodzovať náladu 80-tych rokov. V sezóne jar a leto 2020 sa však inšpirácia objavuje naozaj z rozmanitých smerov. Niekde sú to volánové a naberané rukávy v štýle španielskych flamenco topov a blúzok, inde sa objavia zvonové rukávy odkazujúce na roky šesťdesiate, alebo posunutá línia pliec s masívnejším objemom látky, ktorá navodzuje atmosféru japonského kimona.

Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z nich, krok vedľa určite neurobíte. Dôraz je skrátka smerovaný na hornú časť tela a práve ramená a ruky sa stali nositeľom „statementu“ a zároveň prostredníkom na hru so siluetou.

Niekde stačí jemný volánik, ktorý zvýrazní šiju či oblasť živôtika, ak sa na to cítite nebojte sa ani balónových rukávov, ktoré budú neprehliadnuteľné už zďaleka. V prípade blúzok či topov s takto výraznými detailmi bude možno dobré počkať na teplejšie dni, keď už ich nebudete musieť ukrývať pod kabátmi. Každopádne, väčšina týchto kúskov je vyrobených z nekrčivých syntetických materiálov, ktoré odolajú aj tomu povestnému „skrývaniu sa“ pod zvrchnými časťami odevov.

Veľkým trendom sa aj v tomto smere stáva recyklácia a udržateľnosť. Na trhu sa objavujú kúsky vyrobené z materiálov a procesmi, ktoré sú šetrnejšie k prírode. Ak teda túžite podporiť správnu vec, hľadajte práve také. Náš výber ponúka inšpiráciu v počte 17 rozmanitých variácií…

Dámsky top s naberanými rukávmi Reserved....
Dámska blúzka s naberanými rukávmi Zara....
+14Dámska blúzka so zvýraznenými ramenami Pinko....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ramená #plecia #jar-leto 2020 #dôraz #rukávy

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...