Bylinky aj banán! Čo z domácich zásob môžete využiť pre krásu vašich vlasov?

Ako darovať vlasom viac krásy či zdravia aj počas zimy? Jednoduché tipy, ktoré nezaťažia vašu peňaženku.

16.01.2020 11:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Starostlivosť o vlasovú pokožku sa vyplatí.
debata

Bylinky pre krásu vlasov

Žihľava, kapucínka, rozmarín a zázvor – príroda poskytuje bylinky na dokonalú starostlivosť o ženskú korunu krásy. Účinky týchto bylín môžete využiť vo forme tinktúr, ktoré sa vmasírujú priamo po pokožky hlavy. Alebo sa dajú pripraviť ako čaj, ktorý sa postará o zlepšenie vzhľadu vašich vlasov. Tieto štyri byliny môžete vypiť vo forme lahodného čaju, alebo ich môžete použiť ako oplachovú kúru po umytí vlasov.

Vitamíny na vyživenie

Aj počas zimy sú vlasy vystavené namáhaniu – trpia pod čiapkou, následne ich v práci upravujeme hrebeňom, sú namáhané a tým pádom strácajú lesk aj pružnosť. Vyzerajú mdlo. Je preto namieste poskytnúť im elixír, ktorý im prinavráti potrebné výživné látky. Aj tu je ľahká pomoc – stačí použiť to, čo máme doma – med, vajce či banán. Biotín, vitamín B6, Vitamín K, draslík, zinok… To všetko v spomenutých, bežne dostupných potravinách nájde. Stačí si pripraviť výživnú masku a naniesť ju na vlasy.

Pre krásny lesk

Pomôže obyčajný jablčný ocot, ktorý pôsobí zvlášť pri probléme s mastnými vlasmi. Po umytí vlasov ich opláchnite jablčným octom zriedeným s vodou. Po opláchnutí budú lesklejšie aj ich ľahšie rozčešete. Ocot s vodou rozrieďte v pomere 1:3. Tým, že ocot pôsobí aj proti hubám či baktériám, pokožka hlavy je zdravšia a to znamená aj viac krásy pre vlasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #bylinky #koruna krásy

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...