Toto je 10 najlepšie oblečených žien podľa Vogue! Bodovala Gaga aj Meghan

So záverom roka sa budú množiť rozličné rebríčky tých naj. A jeden pridal aj britský magazín Vogue. Samozrejme, ide o najlepšie oblečené ženy uplynulého roka.

25.12.2019 11:55
debata
Lady Gaga na akcii MET Gala 2019. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Lady Gaga Lady Gaga na akcii MET Gala 2019.

V zozname, ktorý zverejnil slávny módny časopis, sa ocitli samé známe mená. Prítomnosť ani jedného z nich asi neprekvapí, keďže už počas uplynulých mesiacov ich novinári a módna obec vnímali ako nositeľov trendov a najštýlovejšie dámy v spoločnosti.

Podľa zástupcov časopisu sa medzi najlepšie oblečené osobnosti roka zaradila napríklad speváčka Lady Gaga, ktorá triumfovala pred objektívmi začiatkom roka počas sezóny filmových ocenení. Vtedy totiž bola takmer všade nominovaná za výkon vo filme Zrodila sa hviezda. A na červených kobercoch predvádzala ukážkový štýl s mixom, v ktorom sa miešal dotyk originality a punc starého Hollywoodu.

Speváčka a herečka Lady Gaga s luxusným...
Speváčka a herečka Lady Gaga v kreácii Calvin...
+23Herečka a speváčka Lady Gaga v kreácii...

V TOP 10 sa ocitla aj vojvodkyňa Meghan zo Sussexu, ktorej odevný štýl patrí medzi najsledovanejšie na svete. Odborníci si pritom všimli, že v porovnaní s rokom 2018 sa americko-kanadská herečka chovala ekonomickejšie a cenu jej garderóby v priemere skresala na polovicu. Meghan zaujala voľbami ako tehotná dáma začiatkom roka, ale tiež svojou noblesnou podobou na spoločenských akciách a počas pracovných aktivít.

Vojvodkyňa Meghan na poduajtí  "One... Foto: SITA/AP, Gareth Fuller
Meghan Vojvodkyňa Meghan na poduajtí "One Young World" v Royal Albert Hall v Londýne.

Ďalšou dámou v zozname, ktorú Vogue označuje za módnu ikonu, je topmodelka a filantropka Naomi Campbell. Táto 49-ročná rodáčka z Londýna už roky patrí medzi najlepšie oblečené ženy svojho fachu, ale nielen jeho. Je vzorom pre mnoho žien, zástupkyň rozličných generácií.

Do zoznamu magazínu Vogue sa, vrátane vojvodkyne zo Sussexu, dostalo až sedem žien afroamerického pôvodu. Okrem dvojice menovaných, teda Meghan a Naomi Campbellovej, to boli aj herečky Lupita Nyong'o, Tracee Ellis Ross a Zoe Kravitz, speváčka Rihanna či modelka Adwoa Aboah. Jedna, herečka Gemma Chan, je zase zástupkyňou s ázijskými koreňmi. Desiatku uzatvára komediálna hviezda seriálu Potvora, ktorá je tiež jeho scenáristkou – britská herečka Phoebe Waller-Bridge.

Herečka Gemma Chan v kreácii Miu Miu. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečka Gemma Chan v kreácii Miu Miu. Herečka Gemma Chan v kreácii Miu Miu.

Ako sa vám pozdáva výber VOGUE? Pozrite si ho v našej galérii. Pre každú dámu sme vybrali niekoľko jej pamätných lookov uplynulého roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #móda #Naomi Campbell #Vogue #najlepšie oblečené #Meghan Markle

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...