Toto je farba roka 2020! Vyhrala klasická modrá, máme tipy na nákupy

Ani tento rok nie je výnimkou. Spoločnosť Pantone, špecialista na farby a trendy v nich, odhalila farbu roka 2020. Žiadnych výstrelkov sa obávať netreba. Tentoraz ide totiž o krásny a klasický odtieň.

09.12.2019 13:00
debata (1)
zväčšiť Maya Rudolph, Herečka Tina Fey (v strede) s... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Tina Fey Maya Rudolph, Herečka Tina Fey (v strede) s kolegyňami Mayou Rudolphovou (vľavo) a Amy Poehlerovou. Fey má na sebe róbu v klasickej modrej.

Podľa Pantone sa farbou nasledujúceho roka stal odtieň Classic Blue (Klasická modrá) a ide o skutočný pre oko príťažlivý a zároveň veľmi upokojujúci farebný odtieň. To tvrdí aj definícia spoločnosti, ktorá každoročne ohlasuje trendy vo farbách, ovplyvňujúce dizajn od módneho, cez interiérový až po trendy v architektúre.

Klasická modrá. Foto: SITA/AP
Spoločnosť Pantone odhalila odtieň farby roka na rok 2020. Je to klasická modrá. Klasická modrá.

Klasická modrá reprezentuje podľa Pantone stabilnú základňu na to, aby sme boli schopní posunúť sa do novej éry. Farby prináša upokojenie, sebaistotu, ale tiež spojenie s inými.

Odtieň klasickej modrej sa v škále tejto farby objavuje kdesi medzi námorníckou modrou (je svetlejší) a kobaltovou modrou (je tlmenejší), pričom jeho použitie evokuje nadčasovú eleganciu v jej jednoduchosti.

Farby v tomto tóne sa uplatňujú už dávnejšie najmä v interiérovom dizajne. Dizajnéri ich často spájajú so zamatovou štruktúrou materiálu, ktorý ešte prehlbuje upokojujúci dojem. Klasická modrá sa však objavila už aj v niektorých kolekciách na jar a leto 2020.

V našej galérii nájdete nielen príklady, ale aj niekoľko tipov na to, čo môžete kúpiť pod stromček vo farbe roka svojim blízkym.

Pohovka Frances, predáva Living It Up za 1200...
Dámske šaty Reserved v odtieni klasickej modrej.
+13Dámske voľnejšie šaty po kolená H&M. Predávajú...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Modra #dizajn #trend #farba roka #Pantone #klasická modrá

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...