Džínsy na každú figúru? Aké si vybrať, ak máte plné boky či väčšie bruško!

Azda súčasťou každého dámskeho šatníka sú dnes už džínsy. Vybrať také, ktoré vám sadnú ako uliate, však nemusí byť vždy jednoduché.

21.08.2019 09:30
debata
Ako si vybrať tie správne džínsy? Vyskúšajte to... Foto: archív značky
Ako si vybrať tie správne džínsy? Vyskúšajte to podľa typu postavy. Vizuál Desigual. Ako si vybrať tie správne džínsy? Vyskúšajte to podľa typu postavy. Vizuál Desigual.

Narozdiel od pánov sa u nežného pohlavia musí strih stretnúť na polceste s prednosťami a danosťami postavy. U žien sa často plnšie a kyprejšie tvary posúvajú od pása smerom nadol a tým pádom ovplyvňujú, aký typ denimu a ktoré strihy treba voliť. Platí však niekoľko základných zásad, ktoré pomôžu. Tu sú!

Presýpacie hodiny

Mužmi zbožňovaný typ postavy je jeden z najlepších na nosenie elastických džínsov, ktoré zvýraznia ženské krivky. Základom je, aby ste zachovali a zvýraznili predelenie figúry úzkym driekom. Akcentovať ho môžete tričkom či topom zapásaným do džínsov. Ak si to môžete dovoliť, nebojte sa ani skráteného topu alebo košele uviazanej pod prsami. Na serióznejšie príležitosti doplňte džínsy sakom, pás však nechajte vynikať.

Postava v tvare hrušky

Výraznejšie pozadie je pri denimových nohaviciach výzvou. Vyskúšajte modely s vyšším pásom, ktoré vám opticky postavu predĺžia. Pozor na voľný strih a tzv. boyfriend džínsy – v tomto prípade môžu zbytočne pridať váhu smerom nadol a ešte zvýrazniť silnejšiu spodnú časť tela. Pozornosť treba (platí podobné ako pri plavkách) pritiahnuť smerom nahor. To sa vám podarí pomocou topov, ktorý zvýrazní hrudník a dekolt. Prípadne môžete pracovať s proporciou v podobe volánikov, plisé, širokých rukávov či výraznejšieho vzo­ru.

Plochá figúra

Bez kriviek to síce niektoré ženy vidia v živote tragicky, ale keď príde na denimovú módu, môžu byť šťastím bez seba. Pristanú im takmer každé denimové nohavice. Môžete skúšať voľnejšie a rovné strihy, nebojte sa zvonových nohavíc na štýl 70-tych rokov alebo skúste boyfriend džínsy s dierami na kolenách. Pri elastických džínsoch je dobré potom pridať trošku proporcie do kriviek. V tomto prípade centrujte opäť pozornosť smerom k tvári a dekoltu. Ideálne sú flitrované materiály, vzory a plisé či volániky.

Postava v tvare jablka (plnšie brucho, štíhle nohy)

Aj v tomto prípade platí, že by ste mali hľadať džínsy s vyšším pásom. Strih však môže byť voľnejší, aby ste nezvýrazňovali príliš štíhle nohy a nevytvárali tak disproporciu medzi oblasťou brucha, masívnejšieho poprsia a štíhlej spodnej časti. Opticky táto postava ženy skracuje a preto je dobré pomôcť si trikmi na optické predĺženie figúry. Skúsiť to môžete napríklad tunikovým topom, prípadne predĺženým kardiganom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #postava #trend #strih #džínsy #denim #ako si vybrať

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...