Dotyk leta vo vlasoch vie byť krutý! Nezabúdajte hydratovať, máme aj tipy

Leto je už v druhej polovici, mnoho z nás má za sebou dovolenku či sparné týždne, ktorých teplotu sme sa snažili stlačiť smerom nadol pri bazénoch na kúpaliskách alebo na jazerách.

15.08.2019 09:00
dovolenka, kúpele, bazén, relax, cestovanie,... Foto:
Najmä voda v bazénoch, s obsahom chlóru, dáva vlasom zabrať.
debata

Hoci asi nikto z nás nebude frflať na prázdninovú atmosféru, na jednu vec sa posťažuje nejedna dáma. Vlasy! Áno, je skrátka fakt, že v lete trpia často viac než počas zvyšku roka.

Dôvody sú v tomto prípade celkom prozaické a logické. Vlasy vystavujeme vysokým teplotám a priamemu slnečnému svetlu, strieda sa s ochladzovaním – či už v podobe vody alebo klimatizácií. Pôsobí na ne voda morská, ale aj voda z bazéna. Tá nepochybne omnoho výraznejšie a, bohužiaľ, aj negatívnejšie.

Najmä obsah chlóru sa podpisuje na blednutí farby vo farbených vlasoch, ale tiež na oslabení vlasového vlákna, zvýšenej dehydratácie vlasov a rozštiepenia končekov.

Regeneračná maska na vlasy Regenerating Hair...
Regeneračná maska Repair Mask z exkluzívnej...
+5Hĺbková maska Fructis Aloe Vera Hair Food od...

Odpoveďou v prípade ochrany či zlepšenia stavu vlasov sú v tomto prípade ochranné šampóny a spreje. Skvelými pomocníkmi sú najmä vlasové masky. Kým zvyčajne odborníci radia aplikovať ich maximálne raz týždenne, v prípade letného počasia a dovolenky môžete frekvenciu zvýšiť aj na dva razy. Prípadne vlasom dopriať starostlivosť podľa individuálnej potreby.

Základom by mala byť regenerácia a hydratácia. Aj preto sa najmä v lete dostávajú k slovu masky s výťažkom regeneračných látok. Navigovať vás môže pri výbere napríklad obsah vitamínu E, kokosového oleja, výťažkov z olivového oleja či mandlí alebo vzácnych kvetinových olejov.

Nezabúdajte ani na to, že ak máte vlasy farbené, musíte starostlivosť vyberať vzhľadom na váš odtieň a ochranu farby. Dobrá správa je (najmä pre blondínky, ktorým robí chlór vo vlasoch väčšiu šarapatu), že sú už dostupné aj prípravky, ktoré vlas chránia spoločne s odtieňom.

Vybrali sme pre vás 8 tipov na masky, nech sa páči, pozrite si ich vyššie!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vlasy #krása #opatera #maska #hydratácia

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...