Stále vás trápia vyrážky? Tieto tri veci zmeňte ešte dnes!

Maličkosti? Kdeže! Pri problematickej pokožke je dobré kožu udržiavať čistú - aj predmety, ktoré s ňou prichádzajú do kontaktu.

27.06.2019 14:30
akné, vyrážky Foto:
Problematická pleť - váš problém?
debata

Vyčistite si štetce aj hubky

Ruku na srdce… Ako často vymieňate alebo čistíte štetec, ktorým nanášate na tvár púder? A čo hubka na nanášanie mejkapu? Väčšina žien práve na tieto povinnosti, zvlášť pri problematickej pleti, zabúda. Pritom na kozmetických pomôckach sa nečistoty priam hromadia – odumreté kožné bunky, maz, čiastočky prachu, nečistoty. Ako na to? Vo vode rozrieďte čistiaci prostriedok, ponorte doň kozmetické štetce či hubky, napeňte a umyte. Potom všetko dôkladne opláchnite pod tečúcou vlažnou vodou a nechajte vysušiť.

Vymeňte si obliečku na vankúši

Zvlášť v lete je nutné meniť pri problematickej pokožke vankúš oveľa častejšie, pokojne aj každé tri dni. Na vankúši, ktorý sa dostáva do bezprostredného kontaktu s našou pokožkou, sa zdržiava množstvo baktérií, húb či nečistôt ako aj odumretých buniek, ktoré môžu počas noci na našej koži spôsobiť nepríjemné problémy – podporia vznik vyrážok. Čistý vankúš znamená menej baktérií, ktoré následne šarapatia na našej koži.

Nedotýkajte sa tváre

Počas práce s počítačom, pri telefonovaní alebo len tak počas cestovania električkou – stále sa podvedome dotýkate špinavými rukami tváre. To spôsobuje prenos baktérií priamo na kožu – kde sa aj vplyvom tepla a potu, prípadne vonkajších nečistôt, veselo množia. Po takomto dni sa potom priam bojíte pozrieť do zrkadla – špinavé ruky na tvári sa podpíšu pod zapálené vyrážky na vašej pokožke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #problematická pokožka

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...