Sandále nosili už Rimania, leto v nich môžete stráviť aj vy: Tu je 16 inšpirácií

Sandále boli obuvou, ktorú preslávili už starí Rimania. Ich nosenie sa zachovalo dodnes, hoci s omnoho variabilnejšími dizajnovými možnosťami.

25.06.2019 07:00
debata

Nie je asi leto, ktoré by sa zaobišlo bez ľahkých letných sandál s remienkami alebo šnúrkami. Modely na plochej podrážke si kedysi obľúbila generácia hippies, dnes ju s nadšením nosia mileniáli, ale aj staršie vekové ročníky. Samozrejme, aj preto, lebo je často pohodlnou alternatívou letnej obuvi.

My sme sa zamerali práve na tú najznámejšiu variáciu sandál. Na tenkej plohej podrážke sa zvyčajne nachádza len pár remienkov, ktoré držia prsty, priehlavok či prípadne pätu. Inšpirácia gladiátorskymi modelmi pridáva remienky, šnúrky na uviazanie, ale aj kovové či plastové pracky.

Zvyčajne sú vyrobené z pravej alebo syntetickej kože, populárne sú však momentálne aj látkové materiály, celtovina, alebo potom napríklad plastové modely. Vybrali sme pre vás 15 inšpirácií z aktuálnych kolekcií. Vedzte, že podobné kúsky skvelo fungujú so sukňami, letnými šatami, ale pokojne si ich môžete obuť aj k džínsovým šortkám či napríklad k plavkám cestou na pláž.

Sandále značky Ancient Greek Sandals. Za 165...
Sandále značky Aldo, predávajú sa za 59 eur.
+13Sandále značky Mango, info o cene hľadajte v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #trend #tipy #sandále #ako ich nosiť

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...