Tri tipy pri používaní maskary! Pozor na baktérie

Riasenka dokáže mihalnice zvýrazniť. Ale aj jej používanie má isté pravidlá.

12.06.2019 07:00
maskara, líčenie, riasenka Foto:
Nepožičiavajte si riasenku a ak máte zápal spojiviek, radšej si kúpte novú.
debata

Prečo nová maskara?

Na viečkach, podobne ako na celom tele, sa nachádzajú drobné mikroorganizmy. Chránia našu pokožku, ale dokážu sa dostať aj do vnútra fľaštičky. Na kefke sa tak dokážu množiť, najmä vtedy, ak maskaru nepoužívame pravidelne a doprajeme si medzi aplikáciami aj niekoľkodňovú prestávku. Baktérie potom môžu spôsobiť rôzne nepríjemné problémy, napríklad aj zápal očných spojiviek či bolestivý „jačmeň“ v oku. Alebo sa môže infekcia objaviť priamo na očnom viečku, ktoré zostane začervenané a môže svrbieť. Preto je potrebné maskaru pravidelne meniť a neuchovávať ju na občasné použitie dlhé mesiace. Okrem toho by ste si maskaru nemali požičiavať s kamarátkou, práve kvôli prenosu baktérií.

Kedy nová maskara?

Výrobky, ktoré máte v kúpeľni na poličke a ktoré z času na čas použijete na svoje skrášľovanie, by mali pravidelne podliehať inventúre. Obdobie, počas ktorého sa môže používať tá-ktorá maskara, sa líši. Celkovo by ste mali riasenku vyhodiť po 2 až 4 mesiacoch od otvorenia.

Kedy odlíčiť maskaru?

Odlíčenie pokožky od nánosov líčidiel pred spaním je alfou a omegou zdravej kože. A platí to aj pre odstraňovanie zvyškov riasenky po celom dni. Ak tak neurobíte, môžu čiastočky líčidiel dokonca poškodiť oko tým, že sa usadia pod očným viečkom a môžu napáchať „šarapatu“ dokonca aj na očnej rohovke. Navyše, zaschnutá maskara dokáže spôsobiť lámavosť mihalníc a ich následné vypadávanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oko #odličovanie #maskara #líčidlo

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...