Bodkovaný vzor je nesmrteľný! Inšpirujte sa s nami aj s Ivankou Trump

Bodkovaný vzor je nevyčerpateľnou inšpiráciou. Cyklicky sa v móde vracia a jeho nežnosť a hravá nálada je ako stvorená na leto.

07.06.2019 07:00
debata
Biele šaty s čiernymi bodkami od značky... Foto: archív značky
Biele šaty s čiernymi bodkami od značky Warehouse. Odporúčaná cena je 77 eur. Biele šaty s čiernymi bodkami od značky Warehouse. Odporúčaná cena je 77 eur.

S bodkami sa skutočne môžete vrhnúť do letných dní, ktoré už nastúpili v plnej sile. Vzor sa uplatňuje často na ľahkých šatách, overaloch na ramienkach či voľných blúzkach a tunikách, ktoré ocenia dámy najmä v sparnom počasí.

Najväčšou devízou tohto vzoru je však fakt, že nesie v sebe mladistvý náboj, no pritom sa ho nemusí obávať ani zrelšia dáma. Samozrejme, vždy je to záležitosť patričného stylingu. Vhodne zvolené detaily však dokážu zázraky a povýšia celkový dojem. Napríklad pri tradičnejších šatách s bodkovaným vzorom sa ako vhodné javia najmä farebne výrazné prvky – skúsiť môžete farebné lodičky, sandále, hravé kabelky alebo napríklad aj slamené klobúky či košíkové kabelky v podobnom vyhotovení.

Blúzka s bodkovaným vzorom značky Liu Jo. Info... Foto: archív značky
Blúzka s bodkovaným vzorom značky Liu Jo. Info o cene hľadajte v predajni. Blúzka s bodkovaným vzorom značky Liu Jo. Info o cene hľadajte v predajni.

Ak chcete dať bodkám trochu pompéznejší a spoločenskejší nádych, voľte vzory s drobnými bodkami, ktoré skvelo fungujú dokonca aj na večernom oblečení. Dôkazom bola nedávno americká herečka Laura Harrier v červených tylových šatách s čiernymi bodkami. Vyzerala skvelo.

Decentnú a tak trošku biznis verziu zase predvádzala počas nedávnej návštevy Londýny Ivanka Trump. Jej voľba padla na čiernobiely kontrast a elegantné plisovanie na sukni či hravo skombinované vzory na hornej časti modelu. Inšpiráciu aj spomenuté dámy nájdete v našej galérii.

Bodkované letné šaty Faithfull the brand....
Dámske šaty so sukňou na gombíky značky Mango,...
+14Ruksak s detailom kovových srdiečok, ktoré...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #trend #inšpirácia #bodky #bodkovaný vzor

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...