Konečne pekné vlasy v lete! Tipy od odborníčky

Leto, slnko a voda. To, čo nám dodáva hormóny šťastia, žiaľ, enormne oslabuje naše vlasy. Pretože slnko, more a chlórová voda môžu lesklú hrivu rýchlo premeniť na bezvýraznú a bez objemu.

11.06.2019 13:00
vlasy, pláž, leto. kozmetika Foto:
Pri rozdvojených koncoch a poškodených vlasoch často pomôžu len nožnice.
debata

Kaderníčka Eniss Agrebi z Wiener Friseure prezradila pre rakúsky časopis Woman najlepšie tipy, ako si môžu aj naše vlasy užiť leto plnými dúškami.

Podstrihnúť končeky

Veľa slnka, slanej vody a tiež vetra poškodzujú končeky vlasov, je to najstaršia časť našich vlasov. Pri rozdvojených koncoch a poškodených vlasoch často pomôžu už len nožnice. Pri polámaných vlasoch musia byť končeky podstrihnuté, aby sa zabránilo ďalšiemu poškodeniu. Vlasy budú hneď vyzerať zdravo a pestovane.

Osviežiť farbu

Pramene vlasov vyzerajú v lete krehkejšie a sú hlavne vyblednuté. Eniss preto radí, obnoviť farbu až po dovolenke. Správna farba vlasov zaručí, že sa vlasy budú znova lesknúť.

Neutralizovať zažltnutie

UV žiarenie spôsobuje, že práve blond vlasy sú v lete vždy žltkasté. Pomôže tónovanie do popolava alebo nežiadúce žlté tóny pomôžu neutralizovať prostriedky s modrým pigmentom. Ale pozor, vlasy potom často pôsobia tmavšie, keďže zlaté pigmenty odrážajú svetlo a robia ho ešte svetlejším. Popolavé vlasy majú tendenciu absorbovať svetlo, takže pôsobia tmavšie.

Správna starostlivosť

Správne produkty na vlasy podporujú tiež regeneráciu. Pomáhajú opraviť vlasovú štruktúru a intenzívne posilňujú vlasy bez toho, aby ich zaťažili. Najlepšie zabaliť vlasy do turbanu a produkt nechať aspoň desať minút pôsobiť. Vlasy budú odolnejšie, lesklejšie a jemnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #slnko #vietor #poškodené vlasy #UV žiarenie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....