Priveľmi unavená, aby ste sa odlíčili? Tak sa ešte na pár minút premôžte

Premnožené baktérie, zanesené póry aj vysušená pokožka mdlej farby - ako ubližujete vašej kráse tým, že ste večer lenivá sa dôkladne odlíčiť?

03.06.2019 15:00
žena, odličovanie, tvár, kozmetika Foto:
Nezabudnite sa večer odlíčiť.
debata

Čo sa stane, ak sa neodlíčite

Večer prídete unavená z posedenia s kamarátmi a jediné, na čo myslíte, je posteľ. Mejkap, púder aj maskara zostávajú s vami aj počas noci. Dôsledky? Póry sa zanesú, čo vedie k tomu, že baktérie sa premnožia, čo spôsobí vznik vyrážok. A to nie je všetko. Ak takýto prešľap robíte často, vaša pokožka starne o čosi viditeľnejšie – koža je suchá, môže byť náchylnejšia na podráždenia a alergie. Tým, že si necháte na mihalniciach počas noci maskaru, škodíte mihalniciam, ktoré sú náchylné na poškodenie aj vypadnutie.

Čo sa deje pri odličovaní

Počas dňa sa na vašej pokožke usádzajú nečistoty, pach aj mastnota. To všetko má neblahý vplyv na stav pokožky, ktorá cez takéto nánosy nemôže „dýchať“. Najmä pri problematickejšej pleti vidíte, ako sa stav kože počas dňa dokáže meniť – ráno pôsobí sviežo a zdravo, poobede je už na pohľad mastná, póry sú viditeľnejšie. Pri odlíčení sa všetkých nečistôt zbavíte, póry vyčistíte, baktérie zneškodníte. Koža môže začať prijímať látky zo sér či krémov, vďaka ktorej bude ráno opäť vyzerať výborne. Účinné látky začnú na čistej pokožke pôsobiť, jemné vrásky sa vyhladia, rozšírené póry sa ozdravia, zjednotí sa tón pleti. Aj prípravky bojujúce s akné fungujú na čistej pokožke.

Odličovací pomocníci

Každá žena má svoje osvedčené produkty odličovania. Čo by ale nemalo chýbať pri odličovaní vo všeobecnosti je micelárna voda, odličovač očného mejkapu, pena na vyčistenie pokožky, tonikum či mlieko. Podľa typu pokožky je vhodné používať aj peeling – pri mastnej koži aj dva či tri razy týždenne, pri suchej pokožke stačí raz za dva týždne. Vyčistená pokožka si potom pýta ďalšiu starostlivosť v podobe vitamínového séra či krémov s účinnými látkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #koza #odlíčenie #póry #mastná pokožka

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...