Tri zlozvyky, ktoré trvalo zničia vlasy

Často nechávame svoju náladu na vlasoch. Z nervozity, stresu a hektiky si ich obtáčame okolo prstov, hráme sa s končekmi, rozdeľujeme rozdvojené konce a viažeme z nich copy príliš natesno. S týmito troma tipmi im konečne doprajete trochu oddychu.

15.05.2019 13:00
vlasy, problém Foto:
Hovorí sa, že ak si vytrhneme jeden biely vlas, narastie desať nových.
debata

Prsty preč z vlasov!

Väčšinou to robíme z nervozity. Vlasy si obtáčame okolo ukazováka – častokrát niekoľkokrát po sebe. Tento zlozvyk je však pre vlasy škodlivý, pretože naše ruky častokrát nie sú čisté a prenášame tým pádom špinu do vlasov. To zas vedie k tomu, že absorbujú viac tuku.

Rozpustite si ich

Cop je rýchly typ účesu, ktorý dlho netrvá. Ak ho však nosíme denne, riskujeme vypadávanie vlasov, zvlášť v prípade, ak drdol či cop viažeme príliš natesno, čiže účes pôsobí prísne. Neustálym ťahaním poškodzujeme vlasové folikuly a bránime im v tvorbe nových vlasov.

Strihanie je lepšie

Hovorí sa, že ak si vytrhneme jeden biely vlas, narastie nám desať nových. Našťastie, ide o mýtus, avšak vytrhávaním vlasov poškodíme vlasové folikuly. Takže ak vám šediny prekážajú, lepšie urobíte, keď si vlasy ostriháte celkom nakrátko!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #šediny #nervozita #zlozvyk #drdol #vlasové folikuly

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...