Viete, ako vybrať ten správny odtieň mejkapu? Na toto nezabudnite

Vybrať si správny mejkap je niekedy poriadna skúška. Po minútach testovania máte pocit, že ste našli ten správny a potom doma po pár používaniach všetko nadšenie vyprchá.

29.04.2019 09:30
Pleťový a telový mejkap Dior Backstage Face &... Foto:
Jemné líčenie s leskom a bronzom bude prirodzenejšie ako ťažké a výrazné mejkapy.
debata

Áno, krycí krém, ktorým skrývajú ženy drobné nedokonalosti tváre, vyhladzujú ju alebo kontúrujú, musí naozaj splniť niekoľko kritérií, aby fungoval. Určite by ste nemali zabúdať na nasledovné.

1. Testovanie

Správny odtieň zvyčajne ženy skúšajú na tvári samotnej, alebo na hornej strane dlane, v priehlbinke medzi palcom a ukazovákom. Vizážistka a odborníčka na make-up Sharon Pak odporúča krk. Dôvodom nie je len príbuznosť odtieňu kože (väčšia ako na rukách), ale tiež snaha eliminovať možnosť alergickej reakcie. Najmä v časoch, keď majú ženy častejšie problémy s citlivou kožou, je dobré nový prípravok testovať v malom množstve inde ako na tvári.

2. Odtieň

Správny odtieň je vlastne nereálna predstava, pretože žiadna tvár nemá navlas identickú farbu s ponúkanými farbami krycích báz v kozmetike. Keď pre nič iné, tak už pre samotný fakt, že ani tvár nemá jednoliatu farbu – zvyčajne je svetlejšie v strede. Práve krk a dekolt sa najviac blížia k odtieňu tváre a preto je dobré porovnávať farebnosť na nich. Základom je nájsť čo najneutrálnejšiu farbu – žena s peknou a príťažlivou pleťou nehľadá „omietku“, chce len jemne vyrovnať tón pokožky a tiež zjemniť linky či drobné nedokonalosti. Dobrým tipom je údajne urobiť si pred hľadaním mejkapu píling.

3. Variácia

Fungovať na jednom odtieni celý rok nie je celkom možné a ani reálne, ak chcete mať naozaj správny tón mejkapu. S opálením sa farba kože mení, rovnako to platí naopak – teda na jeseň a v zimnom období je svetlejšia a meniť krycí krém by ste mali začať zhruba v polovici októbra a potom znovu v apríli alebo v máji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #výber #líčenie #mejkap #odtieň

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...