Tipy a triky: Ako zrýchliť proces a schudnúť v tvári?

Situácia, ktorú dôverne pozná snáď každá žena: Stačí, že vás niekto odfotí z tej nesprávnej strany a už sa kritizujete, nepáči sa vám okrúhla tvár, priveľké líca či dvojitá brada.

29.04.2019 12:00
tvárová joga Foto:
Veľmi účinná je aj tvárová joga.
debata

Aj keď fotografie častokrát klamú a vy sme pekná taká, aká ste, máme pre vás predsa len niekoľko trikov, ktorými si môžete pomôcť, ak túžite mať štíhlejšiu tvár.

Dá sa schudnúť cielene v tvári?

Tukové bunky v oblasti tváre a brady sú vo všeobecnosti dosť „tvrdohlavé“. Prirodzene je nemožné schudnúť len v tvári alebo v iných problémových zónach. Častokrát je to skôr tak, že prvé kilá sa spália na úplne iných miestach – tvár príde na rad až po poriadnej dávke trpezlivosti ako „bonus“. Napriek tomu existujú metódy, ktoré tento proces chudnutia môžu trochu urýchliť.

Zmeňte stravu

Ak vaša plná tvár súvisí s nadváhou, a teda so zvýšeným celkovým množstvom tuku, zmena stravy je nevyhnutná. Koniec koncov, ak znížite množstvo tuku v tele, môžete predpokladať, že aj vaša tvár bude onedlho štíhlejšia. Pre akú diétu sa rozhodnete, závisí len na vás. Výživový odborník by vám však rozhodne neodporučil žiadnu drastickú diétu, skôr zmenu stravy z dlhodobého hľadiska, v prvom rade vylúčiť z jedálnička polotovary, fast food a sladkosti. Nahraďte ich ovocím, orechami a zeleninou.

Pomôžu aj cviky

Nemusíte chodiť kvôli každému tréningu do fitnesštúdia. Toto sú ľahké tvárové cviky, ktoré zvládnete aj doma a účinne nimi zabojujete proti problémovým partiám.

Pre vytvarované líca
Zdvíhajte a spúšťajte lícne svaly napodobňovaním širokého úsmevu ústami. Tridsať takýchto opakovaní denne by vám malo priniesť prvé úspechy.

Pre pevnejšiu tvár
Pokrčte najprv čelo, potom sa zasmejte. Toto cvičenie opakujte 45-krát denne.

Pre posilnenie svalov tváre
Striedavo vyfúknite líca a zadržte vzduch na 15 sekúnd. Toto cvičenie opakujte aspoň 10-krát.

Proti dvojitej brade
Lakte si oprite o stôl, palce podložte pod bradu a tlačte bradou proti nim. Toto napätie vydržte päť sekúnd, potom povoľte. Opakujte 10-krát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úsmev #nadváha #tvár #dvojitá brada

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....