Ako si uchovať farbu vo vlasoch? Na toto musíte dať pozor!

Pri farbení vlasov je najčastejšou výčitkou žien strata farby či zmena odtieňa. Niekedy však k nemu prispievajú samy.

13.04.2019 08:00
Domáce farbenie vlasov má svoje výhody. Aj... Foto:
Domáce farbenie vlasov má svoje výhody a aj pravidlá.
debata

Či už si vlasy necháte nafarbiť odborníkom, alebo túto procedúru podstúpite doma, o farbené kadere je nutné sa správne starať. Iba tak dokážete predĺžiť trvácnosť farby, intenzitu odtieňa a tiež si zachovať zdravé, hoci chemicky upravované vlasy.

Pred čím vystríhajú odborníci?

1. Pričasté umývanie

Znie to logicky a presne také to aj je. Príliš časté umývanie farbených vlasov ich odtieň zoslabuje a zjemňuje. Je to ako so žiarivým tričkom, ktoré sa po viacerých praniach mení a stráca svoju intenzitu pôvodnej farby. Pri vlasoch môžete urobiť to, že zredukujete cyklus umývania. Dôležité však tiež je, aké prípravky použijete.

2. Pozor na šampóny so sulfátmi

Ak vaša vlasová starostlivosť obsahuje sulfáty, pripravte sa na to, že okrem straty farby zasahujete vlas aj do hĺbky a zbavujete ho prirodzeného mazu. Vlasy zostávajú suché a štiepia sa, vlasové vlákna nie sú zacelené, čím sa ešte viac zvyšuje riziko straty farby a zmeny odtieňa.

3. Správna voda

Nie je to možné v každej domácnosti. Niekde čelíte vode tvrdej, inde tečie zo sprchy voda mäkkšia. Ak však chcete pre svoje vlasy urobiť maximum, umývajte ich vo vode filtrovanej. Práve tak zabránite tomu, aby sa vám vysúšala vlasová pokožka a zmiernite riziko ohrozenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #žena #farbenie #čo nerobiť

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...