Na zjedenie! Na módnej šou v Mexiku predviedli stopercentne jedlé šaty

Na módnej prehliadke v mexickej metropole predviedli tento týždeň množstvo krásnych i extravagantných šiat z jesennej a zimnej kolekcie.

07.04.2019 11:00
debata

Jedny z nich ale boli doslova „na zožratie“. Boli totiž stopercentne jedlé a stopercentne vegánske – vyrobené z hrozienok.

Autorkou jedlých šiat je mexická návrhárka Paola Hinojos, ktorá ich vytvorila v spolupráci so španielskym šéfkuchárom Mikelom Alonsom žijúcim v Mexiku. Inšpirovala ju k tomu minuloročná kolekcia módneho domu Bernarda, ktorá sa síce páčila, ale vyslúžila si tiež kritiku, že používa materiály zo zvierat.

Hinojos sa preto rozhodla, že vytvorí šaty vegánske. Až niekoľko dní pred začatím módnej prehliadky Fashion Week v hlavnom meste Mexika oznámila, že predvedie jedlé šaty. Neuviedla ale, akú potravinu použila, takže až do poslednej chvíle držala účastníkov prehliadky v napätí. Mnohí boli šokovaní krásou a eleganciou potravinových šiat, keď na prehliadkové mólo vystúpila modelka v jantárovo-zlatých priliehavých, ktorých strih zvýrazňuje ženskosť a eleganciu. Modelka, návrhárka aj šéfkuchár si vyslúžili búrlivý potlesk.

„Som šťastný a zároveň pyšný na to, že som Paole Hinojosovej mohol prispieť k jej kolekcii týmito krásnymi šaty, vytvorenými z hrozienok. Ďakujem Paola, si skvelá!“ komentoval úspech na twitteri šéfkuchár Alonso.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #kolekcia #jedlé šaty

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...