Siahnite po prípravkoch s vitamínom C! Viete, čo dokážu s pokožkou?

Vitamín C je nápomocný nielen v boji proti starnutiu pleti, má mnoho iných účinkov, spoznajte ich.

11.03.2019 12:00
pleť - pokožka - starostlivosť Foto: ,
Prípravky s obsahom vitamínu C sú skvelým elixírom pre pokožku.
debata

O tom, aké má vitamín C blahodárne účinky nielen na náš organizmus, ale aj na pokožku, ste už isto počuli. Vedeli ste ale, že vitamín C je len obyčajný biely prášok a bez kyslého podkladu jeho zázračné účinky na pleť vôbec nepôsobia?

Je klinicky preukázané, že vitamín C je vysoko účinný v pôsobení proti starnutiu buniek. Je nevyhnutný pre biosyntézu kolagénu, čo znamená, že udržiava elasticitu a pružnosť pleti. Chráni ju pred pôsobením voľných radikálov, ktoré spôsobujú „smrť“ bunky.

Vitamín C je pre pokožku hotovým „čarovným“ elixírom. Dodáva bunkám energiu, ktorá je nevyhnutná pre regeneráciu a obnovu pleti. Zbavuje pleť tmavých fliačikov – má bieliaci účinok, efektívne znižuje výskyt pigmentových škvŕn, stimuluje kolagén a chráni pokožku pred inými škodlivými faktormi, ako je napríklad znečistenie.

Sérum krásné Cecílie, Havlíkova apotéka
Rozžiarujúce pleťové sérum s vitamínom C, Avon
+2Pleťové masky NovAge, Oriflame

Krémy s vitamínom C sú určené pre všetky ženy, ktoré vystavujú svoju pleť slnečnému žiareniu, stresu a nedostatku spánku. Tiež takým, ktoré pracujú v klimatizovanom prostredí, používajú make-up, chemické prípravky na pleť a žijú vo veľkých mestách, čím zaťažujú pleť smogom a pleť im z toho dôvodu začína starnúť. Je určené aj pre ženy, ktoré potrebujú znovu naštartovať a vzpružiť unavenú pleť, či už po zime alebo po lete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín C #pleť #účinok

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...