Na neutrálnej pôde! Toto je farba jari 2019, máme pre vás 21 inšpirácií

Zvyčajne inklinujeme k nejakej konkrétnej farbe. V jarnej sezóne zvyčajne znovu siahneme po žiarivých a sviežich tónoch. Ale táto sezóna hlási čosi celkom iné! Hitom je neutralita!

05.03.2019 07:00
debata
Neutrálnu farebnú kombináciu je dobré skúšať v... Foto: archív značky
Neutrálnu farebnú kombináciu je dobré skúšať v kombinácii niekoľkých tónov. Inšpiráciou môže byť aj look od Pietro Filipi. Neutrálnu farebnú kombináciu je dobré skúšať v kombinácii niekoľkých tónov. Inšpiráciou môže byť aj look od Pietro Filipi.

Áno, reč je o neutrálnych farebných tónoch ako je béžová, piesková, krémová či pudrová, ktoré sa objavili na prehliadkach mnohých dizajnérskych domov a našli si cestu aj do kolekcií odevných reťazcov.

Neutrálne tóny pritom ani zďaleka nie sú také „neutrálne“. Na ulici vás v podobných kúskoch bude vidieť už zďaleka, najmä preto, že zvyčajne majú ľudia tendenciu inklinovať k tmavým farbám alebo klasickému denimu. V prípade svetlého trenčkotu, béžovej sukne a krémového topu to však budete určite vy, koho si na ulici každý všimne.

Dámske prúžkované šaty z kolekcie Violeta by...
Dámsky kardigán, dá sa nosiť aj ako skrátený...
+18Dámsky trenčkot z kolekcie Violeta by Mango,...

V neutrálnej farebnej palete sa v tejto sezóne objavujú najmä šaty, sukne a nohavice. Pri šatách sa potom uplatňuje komfort, zvyčajne košeľový strih s prepásaním, prípadne tubové modely so zipsom na zadnej časti a zaujímavým detailom. Pri nohaviciach alebo napríklad plášťoch sa k slovu dostáva objem a voľnejšie strihy.

Výber béžových kúskov - zľava doprava v smere... Foto: archív značiek
Výber béžových kúskov - zľava doprava v smere ručičiek: Sandále CCC, kožené šaty Kara, kardigán Cellbes. Výber béžových kúskov - zľava doprava v smere ručičiek: Sandále CCC, kožené šaty Kara, kardigán Cellbes.

Náš tip na kombinovanie neutrálnych tónov znie, nehľadajte za každú cenu navlas identický odtieň – skôr naopak, hrajte sa s farebnicou a mixujte napríklad béžovú s pieskovou a svetlučkohnedou či krémovou, prípadne bielou. Radíme tiež vyskúšať neutrálne doplnky – najmä v prípade obuvi to nebude určite problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inšpirácia #farba #Tony #neutrál #béžová #jar/leto 2019

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...