Oblečená do farieb! Čo si o vás pomyslí chlap, keď uvidí červenú či bielu?

Farby majú vlastnú reč. Áno, je to tak, každá z nich v nás vyvoláva nejakú emóciu. Ako vás bude vnímať opačné pohlavie, ak sa oblečiete napríklad do čiernej alebo svetlomodrej?

21.02.2019 07:00
debata
Ako bude na mužov pôsobiť výrazná červená... Foto: archív značky
Ako bude na mužov pôsobiť výrazná červená farba? Môžete to s ňou skúsiť aj v prípade takýchto šiat. Model a look Pietro Filipi. Ako bude na mužov pôsobiť výrazná červená farba? Môžete to s ňou skúsiť aj v prípade takýchto šiat. Model a look Pietro Filipi.

Samozrejme, každý jednotlivec sa nejakú obľúbenú farbu a vnímanie jednotlivých tónov sa môže líšiť od človeka k človeku. Aj psychológovia sa však zhodujú v tom, že niektoré charakteristiky majú farby spoločné a vyvolávajú v nás podvedome istý dojem.

S farbami sú zvyknuté hrať sa najmä dámy. A preto je možno zaujímavé pozrieť sa na to, ako ich vníma opačné pohlavie, keď sú oblečené do konkrétneho odtieňa. Takže, s ktorým máte najväčšie šance uspieť?

Červená

Táto farba nie je určená každej žene. Je vzrušujúca, náruživá, vášnivá, ale môže pôsobiť aj agresívne, ba niekedy vulgárne. Záleží, aký odtieň zvolíte, aby sa emócie jemne líšili. Výrazný až krikľavý odtieň červenej bude pôsobiť až príliš útočne. Držte sa radšej v spektre jemnejších tónov s pastelovým vyznením ako je koralová alebo potom voľte napríklad sýtejšie farby vínovej či tmavočervenej.

Žltá

Symbolizuje nádej, šťastie, radosť, energiu a optimizmus, ale spája sa tiež so žiarlivosťou alebo zbabelosťou. Tiež záleží na tom, aký odtieň si vyberiete, aby účinok na mužské oko bol pozitívny. Žltú je dobré kombinovať aj s inými tónmi, pretože sa môže javiť rušivo. Napríklad výskumy preukázali, že deti najviac plačú v izbách vymaľovaných nažlto. Skúste ju teda spojiť s bielou, prípadne béžovou. Stlmte odtieň do pastelových tónov a vytvoríte tak prívetivejší, takpovediac sladší dojem.

Modrá

Aj v jej prípade platí, že jemnejší tón pôsobí na okolie prívetivo a upokojujúco. Modrej sa pripisuje aj schopnosť zlepšenia psychickej rovnováhy či vnútorného pokoja. Znovu platí, že jednotlivé odtiene prinášajú aj odlišné emócie. Napríklad elektrizujúca modrá pôsobí luxusne a zároveň veľmi energicky, pri tmavomodrej budete pôsobiť dôveryhodne, ale tiež usadlejšie a zrelšie. Pozor na negatívne emócie, ktoré farba vyvoláva – príliš veľa modrej môže pôsobiť melancholicky, alebo vyvolávať smútok či podozrievavosť.

Zelená

Pripisuje sa jej schopnosť pôsobiť energicky, harmonicky a sviežo. V mnohých kultúrach symbolizuje plodnosť a nový život, ale spája sa tiež s matériou, financiami, peniazmi a dokonca lakomosťou alebo chamtivosťou. V kontakte s inými však zelená môže pôsobiť upokojujúco a vyvolávať dojem pohody a prílevu novej energie.

Modrá pôsobí upokojujúco. Na rande môžete... Foto: archív značky
Modrá pôsobí upokojujúco. Na rande môžete zvoliť napríklad aj tento intenzívny odtieň. Model a look od značky Liu Jo. Modrá pôsobí upokojujúco. Na rande môžete zvoliť napríklad aj tento intenzívny odtieň. Model a look od značky Liu Jo.

Biela

Zvyčajne ju spájame s nevinnosťou a čistotou, ale biela môže byť aj veľmi sexuálna farba. Sexuálna vo svojej otvorenosti a vízii slobody. V prípade odevov sa biela povyšuje najmä materiálmi. Najčastejšie sa biela využíva pri materiáloch ako je čipka či napríklad jemný satén alebo transparentnejšie materiály – aj to jej pridáva na zvodnom dojme. Niekedy však môže vyvolávať dojem sterility a odťažitosti. Aj na stretnutí s opačným pohlavím je teda dobré uvažovať nad podobou outfitu, ak sa rozhodnete pre bielu farbu. Minimalistické strihy a línie dojem sterility umocňujú, na čo môže opačné pohlavie reagovať inak, ako by ste si možno želali.

Čierna

Zvykneme ju spájať s erotickou emóciou, sexepílom, sebavedomím a zrelosťou. Má však aj negatívne významy a často môže pôsobiť na oči toho druhého až príliš ťažko, alebo fádne či smutne. Na rande ísť od hlavy po päty v čiernej nie je síce prehrešok, ale neodporúčali by sme to – najmä v prípade, ak navyše siahnete po ťažších a hrubých materiáloch v tejto farbe. Hrozí vám, že vytvoríte až príliš „zádušný“ dojem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #emócia #farba #vnímanie #Opačné pohlavie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...