Ste šperkový typ? Tak tieto 3 trendy musíte poznať. A týmto sa zase vyhnite!

Zdobenie sa šperkmi, či už zo vzácnych kovov a kameňov, alebo bižutériou je pre ženské pohlavie pomerne bežnou záležitosťou. Niekto si vystačí s minimalizmom, niekoho šperky fascinujú aj vo svojej premenlivosti.

29.01.2019 13:00
Herečka Sarah Paulson a jej výrazné farebné... Foto: ,
Herečka Sarah Paulson a jej výrazné farebné náušnice na filmovej premiére.
debata

Práve tej sa týkajú aj trendy, ktoré sa z roka na rok či sezónu menia. Niektoré sa opakujú, po rokoch vrátia, niektoré vymiznú nadobro a nahradia ich celkom nové.

Samozrejme, ak máte svoj obľúbený pár náušníc alebo náramok, ktorý nosíte, pretože vám pripomína nejaký pekný moment či človeka, ktorý vám ho daroval, určite vám nebudeme tvrdiť – dajte ich preč! Aj pri šperkoch totiž platí, že tie najosobnejšie by nemali podliehať žiadnym trendom. Ak sa však k zdobeniu vášho tela, krku či ušiek staviate ako ku módnej záležitosti, toto by ste mali vedieť!

3 trendy, ktoré vychádzajú z módy a 3, ktorými ich môžete nahradiť:

1. Veľké náušnice nechajte doma, kombinujte. Maxi modely, ktoré vyzerajú, že odtrhnú ušnicu – či už ide o kruhové modely, alebo visiace a masívne šperky sú na ústupe a k slovu sa hlásia omnoho decentnejšie modely. Boduje minimalizmus, prípadne kombinovanie viacerých kúskov, pokojne úplne rôznych. Na ucho si môžete pokojne pripnúť dve či tri náušnice. Namiesto jedného maxi kúska to skúste nakombinovať a pohrať sa s výsledným efektom.

2. Kamene pre znamenie sú out, farby a dekoratívnosť v kurze Kedysi bolo populárne kupovať šperky či prívesky s farebnými polodrahokamami podľa znamení. Také niečo však rozhodne dnes už nefrčí. Svet šperkov je však svet farebný a trendy na rok 2019, ktoré odporúčajú napríklad aj magazíny ako Elle či Vogue, sú výrazné farebné kamene ako tanzanit, opál, rubíny, zafíry alebo napríklad emailové šperky s výraznými farebnými vzormi a motívmi.

3. Mená radšej nie, šťastíčko si pričarujte Slávny prívesok Carrie Bradshawovej s jej menom vyvolal hotový ošiaľ v personifikovaných šperkoch na začiatku 21. storočia. Po rokoch sa vrátili znovu, ale už opäť vychádzajú z módy. Namiesto mena vášho partnera či bábätka, prípadne dátumovníka vašich narodenín vytesaného do zlatého prívesku to môžete skúsiť s príveskami pre šťastie. Trendom pre nový rok sú šperky v podobe štvorlístka, prípadne srdca, ale nosia sa aj personifikované symboly. Nebuďte teda doslovní, ale skúste sa trochu pohrať s tým, čo vás charakterizuje a nechajte si taký šperk vytvoriť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #náhrdelník #trend #šperk #rok #polodrahokam #kameň #náušnice

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...