Ste lenivá na večerné odlíčenie? 3 spôsoby, ako tento rituál urýchlite

Pravidlo opakované dookola - pleť sa musí pred uložením do postele odlíčiť. Dámy to dobre vedia, napriek tomu chybujú. Z jednoduchého dôvodu - odličovanie je niekedy otrava.

21.01.2019 09:25
shutterstock Odličovanie je dôležité, ale... Foto:
Odličovanie môžete skúsiť aj pomocou nanesenia hydratačnej emulzie, ktorú následne odstránite vatovým tampónom.
debata

Ak by ste mali postupovať podľa odborníkov, často by ste čistením pokožky a celým rituálom strávili niekoľko minút. To je práve vec, ktorá mnoho žien odrádza a výsledkom je potom, že občas zhrešia a mieria do postele neodmaľované.

Správne to však nie je – nebudeme tvrdiť niečo iné. Ak ste však obeťou vlastnej občasnej pohodlnosti, skúste si nájsť jednoduchšie alternatívy na čistenie pleti. Ušetríte čas, ale zároveň neurobíte koži zlú službu.

Ako na to?

Čistiace obrúsky – hoci mnoho dermatológov nad nimi ohŕňa nosom a tvrdia, že nedokážu pokožku adekvátne očistiť, ako prvá pomoc rozhodne fungujú. Ideálne je siahnuť po odličovacích obrúskoch či napríklad micelárnych čistiacich obrúskoch, ktoré si poradia s jemnou vrstvou líčidiel a nečistôt.

Sprcha a čistenie pokožky – spojte dva kroky v jednom a ušetrite tak čas aj chvíle strávené pred zrkadlom. V rámci večernej sprchy si na tvár nanesete čistiacu emulziu a po jemnom masírovaní a prečistení kože spláchnite vodou. Voilá! Stačí pár sekúnd a do postele pôjdete s čistou pokožkou.

Hydratačná báza – na pokožku s líčidlami môžete naniesť hydratačnú emulziu v silnejšej vrstve. Pomocou vatového tampónika následne zotrite. Kožu očistíte od líčidiel a zároveň ju zanecháte hydratovanú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #líčenie #pleť #pokožka #tvár #odličovanie

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...