S jemnými vlasmi je trápenie! Ako si ho uľahčiť?

Nedržia tvar, rýchlo stratia objem a treba ich často umývať. Na čo si dať pri starosltivosti o jemné vlasy pozor?

16.11.2018 15:00
Jemné vlasy Foto:
Jemné vlasy si zaslúžia patričnú starostlivosť.
debata

Čím dlhšie vlasy sú, tým sú ťažšie. Dlhé jemné vlasy preto veľmi rýchlo po umytí vyzerajú spľasnuto. Nemajú potrebný objem, aby pôsobili vzdušne. A tak, hoci sme ich umývali ráno, už poobede pôsobia ako mastné, hoci také byť nemusia. Aj z tohto dôvodu treba dĺžku pri jemných vlasoch zodpovedne uvážiť.

Ani výrazné stihy nie sú pri jemných vlasoch dobrou voľbou. Práve pre ich tenký priemer účes nepôsobí tak, ako na vlasoch hrubých. Neustále sa tak trápite s množstvom stylingových produktov v snahe vytvoriť požadovaný efekt.

Už spomínané množstvo produktov je pri jemných vlasoch nebezpečné. To sa ale týka aj rôznych výživných látok obsiahnutých v šampónoch. Pri jemných vlasoch uprednostňujte veľmi šetrné šampóny, ktoré majú menej látok, ktoré vlasy zaťažia.

Vlasy si nechávate po umytí vysušiť len tak voľne, bez použitia fénu? A čo hovoríte na výsledok? Práve správne fénovanie dodá jemným vlasom požadovaný objem, zároveň pôsobia vlasy aj pevnejšie. Nebojte sa použiť veľkú guľatú kefu, ktorá by mala byť pri jemných vlasoch vašim stálym pomocníkom.

Aj jemné vlasy môžu trpieť na rozštiepené končeky. Ak sa ich chcete zbaviť, potom je potrebné pravidlené strihanie, každých 6 týždňov. Ale následne sa o končeky treba starať – pozor, pýtajú si iné produkty ako zvyšok vlasov. Prípravky určené na rozštiepené končeky aplikujte len na konce vlasov – práve tieto prípravky totiž zbytok vlasu extrémne zaťažia, takže po zmytí kúry nebudete mať pocit ošetrených vlasov, ale skôr zaťažených a splihnutých.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #jemné vlasy

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....