Veľká ochutnávka! Moschino v spojení s H&M oslavuje humor, hru aj gýč

Funguje to aj rokoch. Spojenia masových odevných značiek s luxusnými ateliérmi lákajú pozornosť módychtivej klientely neustále. Jeseň tohto roka sa ponesie v znamení značky Moschino.

11.10.2018 16:55
debata
zväčšiť Kolekcia MOSCHINO TV H&M je ďalším... Foto: Marcus Mam/H&M
Kolekcia MOSCHINO [TV] H&M je ďalším spojením odevného reťazca a známeho ateliéru s luxusnou módou. Kolekcia MOSCHINO TV H&M je ďalším spojením odevného reťazca a známeho ateliéru s luxusnou módou.

Slávny taliansky módny dom založil v roku 1983 Franko Moschino a odvtedy sa zaradil medzi neodmysliteľnú súčasť trhu s luxusnými odevmi a doplnkami. Výraznú estetickú podobu mu vpečatil za posledné roky americký dizajnér Jeremy Scott a práve on sa aj podieľal ako kreatívny šéf na tvorbe kolekcie MOSCHINO TV H&M.

Prvé zábery ešte z leta tohto roka naznačovali, že spojenie švédskeho odevného reťazca a talianskej firmy bude predovšetkým plný zábavy a extravagancie, k nim sa pridáva vzdávanie holdu ikonám doby, ale aj modernej pop-kultúry. A teraz už o tom nemusí pochybovať naozaj nik.

Kolekcia MOSCHINO [TV] H&M je ďalším spojením...
Kolekcia MOSCHINO [TV] H&M je ďalším spojením...
+5Kolekcia MOSCHINO [TV] H&M je ďalším spojením...

Zábery celej kampane sa vo štvrtok objavili na portáloch väčšiny módnych periodík, magazínov aj blogov. Excentrickú, bláznivú a výraznými detailmi pretkávanú kolekciu nafotil v jednoduchom štúdiovom interiéri Marcus Mam.

Jednoduchosť prostredia necháva ešte viac vyniknúť razanciu a vizuálne motívy šiat. Flitre, umelá kožušina, reťaze, skutočné, aj potlačené na materiáloch, či napríklad využitie motívov televízie MTV alebo slávnych postavičiek Mickeyho Mousa či káčerky Daisy (známych ikon Disney štúdií) sa nesie celou kolekciou. Tvorí ju dámska aj pánska minilínia a zároveň aj niekoľko doplnkov, ako sú uteráky či dokonca oblečenie pre psov. Mnoho kúskov sa pohráva s estetikou gýča, ale zároveň v sebe nesie humor a túžbu hrať sa s módou.

zväčšiť Kolekcia MOSCHINO TV H&M je ďalším... Foto: Marcus Mam/H&M
Kolekcia MOSCHINO [TV] H&M je ďalším spojením odevného reťazca a známeho ateliéru s luxusnou módou. Kolekcia MOSCHINO TV H&M je ďalším spojením odevného reťazca a známeho ateliéru s luxusnou módou.

Výber modeliek a modelov poukazuje na to, že obe značky sa nesnažia apelovať slávnymi tvárami z časopisov, ale cielia skôr na moderné pop-ikony a hviezdy sociálnych sietí. Nechýba napríklad drag queen Aquaria, influencerky Aya a Ami či blízki spolupracovníci Jeremyho Scotta. Posolstvom je však tiež rôznorodosť a práve priateľstvo, čo bolo podmienené výberom Scottových blízkych kolegov.

Kolekcia MOSCHINO TV H&M bude opäť v predaji len jeden jediný deň – konkrétne 8. novembra a dá sa očakávať, že vyvolá celkom iný a výraznejší ošiaľ než to bolo v prípade minuloročného britského ateliéru Erdem. Okrem vybraných kamenných obchodov po celom svete bude dostupná aj online. V galérii vám prinášame ochutnávku časti kolekcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #H&M #lookbook #spojenie #Moschino #módna kolekcia

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...