Hebká pleť vďaka pitiu veľkého množstva vody? Omyl!

Tento omyl môžeme raz a navždy vyvrátiť. Ak vypijeme denne "litre" vody, naša pleť nebude "bábätkovsko" hebká. Pýtate sa prečo?

09.10.2018 11:00
voda, pitný režim Foto:
Ak však túžite po hydratovanej pokožke, spoľahnite sa na séra, tonery, jemné čistiace mlieka a stravu bohatú na vitamíny.
debata

Čo je tajomstvom bezchybnej pleti? To sa pýta každá svetová modelka. Odpoveď? Voda. Litre vody. Sú ženy, ktoré vravia, že ich pleť je suchá, ak nepijú dostatočne veľa. Má to logiku, ale pravda je taká, že takto naše telo nefunguje. Pitie väčšieho množstva vody nám hydratovanú a pevnú pokožku automaticky nezaručí. To, koľko vypijeme vody, nemá žiaden vplyv na vlhkosť pokožky, povedala odborníčka Athena Hewett pre časopis Domino. Znamená to, že piť vodu je dôležité, ale dostatočná zásoba vody hebkú pokožku nezaručuje.

Nie všetka voda prechádza do našej pokožky

Hoci existujú aj informácie, ktoré tvrdia opak, nie všetka voda, ktorú vypijeme, putuje automaticky do našej pleti – poeticky povedané. Naše telo spracúva vodu cez črevo, absorbuje ju cez krvný obeh a filtruje cez obličky. To síce hydratuje bunky v našom tele, voda sa však nemôže dostať do pokožky.

Z čoho sa skladá naša pleť?

Z troch vrstiev – z epidermis, dermis a podkožného tuku. Ak vonkajšia vrstva neobsahuje dostatok vody, pleť stráca elasticitu a pôsobí drsne. Napriek tomu neexistujú štúdie, ktoré by potvrdili, že pár pohárov vody naviac by tento stav pozitívne ovplyvnili.

Napriek tomu je dôležitá

Hydratácia našej pleti má len málo spoločného s pitím vody. To však neznamená, žeby sme ju nemali piť. Ľudské telo potrebuje osem až dvanásť pohárov vody denne. Táto vzácna tekutina pomáha funkcii mozgu, reguluje telesnú teplotu, podporuje trávenie a udržiava telo zdravé. V skratke, bez vody by sme zomreli.

Séra, tonery a vitamíny

Ak však túžite po pevnej a hydratovanej pokožke, spoľahnite sa radšej na séra, tonery, jemné čistiace mlieka a stravu bohatú na vitamíny. To skutočne pomáha. A na tmavé kruhy pod očami zas niekoľko pohárov vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #hydratácia #elasticita #hebká pleť

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...