Havajská nálada! Košele na leto, s ktorými budete štýlová aj trošku retro

Spomeniete si na 80-te roky a populárne seriály s urastenými fešákmi, najčastejšie detektívmi? Ak sa náhodou odohrávali v slnečnej Kalifornii, isté bolo jedno, bez havajských košieľ sa nezaobišli.

07.08.2018 09:00
debata
Havajský typ košele funguje aj v elegantnejšom... Foto: archív značky
Havajský typ košele Havajský typ košele funguje aj v elegantnejšom podaní. Model na snímke z kolekcie Mango.

Lenže, módny kúsok, ktorý sa jeden čas dočkal výraznej kritiky a vymizol zo šatníka mužského, sa posledné roky vrátil v plnej sile. A to aj do dámskej garderóby.

Práve v tejto sezóne sa havajské košele, alebo ak chcete – košele v výrazným florálnym, najčastejšie exoticky ladeným motívom, vrátili do pozornosti dizajnérov a ukázali sa ako zaujímavá módna voľba pre ženy, ktoré sa neboja experimentovať s módou.

Havajský typ košele môžete kombinovať aj so... Foto: archív značky
Havajský typ košele Havajský typ košele môžete kombinovať aj so šortkami z rovnakého materiálu. Model na snímke Zara.

Základnými atribútmi tých správnych odevných kúskov je vzor a strih. Kým to prvé môže svojou pestrosťou dámam vyhovovať, v prípade strihu platí, že vychádza z inšpirácie maskulínnym základom – ide o voľnejšie rovno strihané košele s krátkymi rukávmi, ktoré môžu disponovať ohrnutým, no zásadne krátkym rukávom a golier je najčastejšie urobený na spôsob rozhalenky – namiesto posledného gombíka pri krku sa golier „rozkladá“ na šiji a vytvára jemný výstrih, čo sa v ženskom šatníku dá využiť niekoľkými spôsobmi.

Ak riešite, ako vlastne podobné košele nosiť, vedzte, že je to najmä o ochote kombinovať a trochu vyčnievať. Skúste to napríklad s kombináciou s klasickými ľanovými nohavicami, nebojte sa však ani podprsenkového topu a košele ležérne zapnutej len na jeden gombík.

Havajský typ košele funguje aj v elegantnejšom... Foto: archív značky
Havajský typ košele Havajský typ košele funguje aj v elegantnejšom podaní. Model na snímke z kolekcie Mango.

Havajské košele sa dajú nosiť aj ako súčasť športovejšie ladenej garderóby. Legínsy a elastický športový „crop-top“. Experimentovať však môžete aj s pánskym štýlom a skúsiť si havajskú košeľu zakasať do nohavíc s vyšším pásom a zámykmi na páse.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #Havaj #vzor #košeľa

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...