Zázračný horčík pre krásu? Zjemní vrásky, zlepší akné, skrášli vás!

O benefitoch magnézia, alebo ak chcete horčíka, sa hovorí roky. Zvyčajne v kontexte s metabolizmom, znížením svalového napätia, či migrénami a u žien aj v súvislosti s menštruáciou.

15.06.2018 07:00
vlašské orechy, kešu, lieskovce Foto:
Orechy sú bohaté na horčík. Medzi nimi kešu, ale aj vlašské.
debata

Už menej sa možno spomína horčík v súvislosti s našou pokožkou a vzhľadom. A možno práve to je nesprávne. Pre pleť a našu vizáž má totiž táto látka naozaj skvelé účinky.

S príjmom magnézia sa v tele tvoria antioxidanty, ktoré deaktivujú voľné radikály. Jeho zapojenie sa do látkovej výmeny sa pretavuje do množstvo pozitívnych procesov v tele. Súvisia aj so zlepšením stavu pokožky. Magnézium preukázalo svoje pozitívne vlastnosti pri boji s akné či napríklad s rosaceou. Jeho príjem zlepšuje kvalitu pleti, znižuje riziko zápalových procesov v pokožke a pleť upokojuje a zjemňuje.

V čínskej medicíne zvyknú označovať horčík za minerál mladosti. A je to celkom zaslúžené. S príjmom horčíka sa zlepšuje kondícia našej pleti a tiež sa znižuje tvorba vrások. Tie, ktoré už máme, sa zjemňujú a redukujú.

Na trhu sú kozmetické výrobky, ktoré horčík priamo obsahujú ako kľúčovú účinku látku. Horčík sa zvykne používať napríklad v spojení s vápnikom a zinkom pri pórovitej a problematickej pleti – pri čistiacich produktoch. Obsiahnutý je však napríklad aj v telových mliekach alebo sprchových géloch či šampónoch na vlasy.

Ak chcete horčík zaradiť do svojho jedálnička, mali by ste to skúsiť napríklad so sójou, kešu, mandľami, ale tiež celozrnnými výrobkami alebo špenátom a kapustou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starostlivosť #pleť #pokožka #horčík #tvár

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...