Ako zlepšiť postavu v plavkách či bikinách? 20 tipov na kúsky, ktoré pomôžu

Príroda nenadelila každej dáme ukážkovú postavu ako zo súťaže Miss. Ani pri plavkách to však nemusí byť nevýhoda. Stačí vedieť, čo urobiť.

11.06.2018 07:00
debata
Ak patríte k dámam s kilami navyše, je dobré... Foto: archív značky
Ak patríte k dámam s kilami navyše, je dobré vybrať si správne plavky. na snímke model Evans. Ak patríte k dámam s kilami navyše, je dobré vybrať si správne plavky. na snímke model Evans.

Výrazné poprsie

Základom je nepochybne pracovať s hrubšími ramienkami, prípadne so spevňujúcimi košíkmi. Zaväzovanie za krkom opticky prsia nadvihne a vyváži, zjemní ich masívnosť. Funguje využívanie tlmenej farebnosti, ako je čierna, sivá, antracitová, tmavomodrá, prípadne vínová alebo tehlová a tmavozelená. Pri vzoroch je lepšie staviť na jemnejšie a abstraktné vzory. Napríklad výrazná kvetinová potlač prsia opticky ešte zväčší.

Väčší zadoček alebo stehná

Dookola opakovaná rada prilákať pozornosť smerom nahor bude vždy fungovať. Pri jednodielnych plavkách je to najčastejšie kombinovanie vzorovaného, prípadne zdobeného vrchného dielu (kvetiny, horizontálne prúžky, volániky) a smerom od drieku nadol sú plavky v jednoliatej far­be.

Funguje tiež využitie strihu s „trenkovými“ nohavičkami, ak volíte bikiny, mali by ste nohavičky vyberať jednofarebné a vrchný diel, naopak, nechať vyniknúť farebnosťou či výraznejšou potlačou. Jedným z horúcich trendov roka 2018 sú horné diely s volánikmi po celom obvode lodičkového výstrihu. Odhalené plecia (ak sú pekne tvarované) pripútajú zrak.

Vhodné pre dámy s výraznejšími krivkami:...
Vhodné pre dámy s výraznejšími krivkami:...
+17Vhodné pre dámy s výraznejšími krivkami:...

Výrazné bruško

Nie každej dáme príroda nadelila postavu bohyne Venuše s dokonale definovaným driekom. Pri výraznejšom brušku je dobré použiť maskovacie možnosti elastického materiálu a diagonálneho zavinovania. Pri jednodielnych plavkách efektne pomôže práve šikmé pruhovanie.

Ak sa nechcete vzdať dvojdielnych plaviek, vybrať si môžete také, ktoré majú vyšší pás a opticky bruško zakryjú či jemne zoštíhlia. Stále však platí, že treba pritiahnuť pozornosť k príťažlivejšiemu (prípadne vytvarovanému) dekoltu. Stále sú veľmi populárne tankiny, čo sú vlastne dvojdielne modely s tielkovým vrchným dielom.

Krivkám vedia tie správne plavky pomôcť. Model... Foto: archív značky
Vhodné pre postavu bez kriviek: Krivkám vedia tie správne plavky pomôcť. Model na snímke F&F.

Plochá hruď, rovná figúra

Opakom výrazného bruška je postava rovná ako lata. Mnohé dámy riešia, ako vyzerať čo najpôvabnejšie, ak im chýbajú krivky. V tomto prípade je ideálne využiť možnosti zdobenia a využitia extra detailov, ktoré dodajú objem na správnych miestach. Ako už asi tušíte, pracuje sa s volánikmi či s výraznými potlačami, ale aj s výšivkami alebo našívanými korálikmi, perličkami či flitrami (horný diel aj spodný diel). Efektne môže fungovať aj vzor horizontálnych prúžkov alebo výraznejších kvetín a potlačí. Podprsenka môže obsahovať výstuž na podporu a optické zväčšenie poprsia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #móda #bikiny #plavky #trend #ženský magazín MiA #leto 2018

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...