Kvetinové vody na pokožku. Ktorá by sa hodila vám?

Kvetinové vody sú všestranné. Upokoja pleť, hydratujú ju a najmä v lete jej poskytnú extra sviežosť!

04.06.2018 12:00
debata

Dodať pleti vlhkosť bez séra alebo krému? To dokážu len prírodné rastlinné vody, nazývané tiež hydroláty. Tri výrazy, jeden význam: V prípade starostlivosti o pleť preberajú úlohu tonerov. Rozjasnia pokožku, vyčistia póry a dodajú vlhkosť. Pre namáhanú pleť – napríklad v zime alebo v lete po opaľovaní – môže pár strekov ružovej vody upokojiť pleť. Ochladzujúca voda z kvetov pomarančovníka priamo z chladničky zas počas horúcich dní dodá pleti pekný lesk.

Hamamel virgínsky

Skutočný zabijak baktérií! Táto voda je vhodná predovšetkým pre mastnú pleť – vyhladí ju a vyčistí. Pôsobí antisepticky a má silný adstringentný účinok – ideálna pre skutočne mastnú, veľmi nečistú pleť. Vďaka antioxidačným vlastnostiam môže urýchliť hojenie rán.

Ružová voda

Vhodná na hydratáciu suchej pleti. Ružová voda vyrovnáva pH hodnotu, čistí do hĺbky a pritom ostáva jemná. Tiež má antibakteriálne vlastnosti, neutralizuje začervenanie a keďže ľahko zmatňuje pleť, hodí sa pre nečistú pleť. Po použití hydratačného krému ju možno nastriekať na pleť a použiť aj po opaľovaní.

Levanduľová voda

Má obzvlášť výživný a upokojujúci účinok na začervenanú pleť. V rozpore s očakávaním nevonia ako levanduľa, skôr ako bylinky či seno. Pri svrbení alebo podráždení pôsobí na pokožku ako hotový zázrak. Ako sprej zmierňuje ťažkosti pri spálenej pokožke a môže pomôcť aj pri uštipnutí hmyzom. Vzhľadom na svoje vlastnosti sa hodí pre starostlivosť o nečistú a mastnú pokožku. Levanduľová voda obnovuje rovnováhu pokožky a aktivuje jej regeneračné procesy.

Voda z kvetov pomarančovníka

Jemná kvetinová vôňa sa postará o dobrú náladu! Patrí k tajným zbraniam Francúzok. Je vhodná pre citlivú pleť, pôsobí tiež upokojujúco na zmysly. V arómaterapii sa často používa na posilnenie v stresových situáciách. Okamžite upokojuje podráždené miesta a redukuje začervenanie, upokojuje pokožku po holení. Potešia sa jej aj vlasy, ak si ju do nich nastriekame, budú sa krásne lesknúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #hydratácia #antioxidanty #baktérie #lesk #póry #hydroláty

+ Neškoďte si sami svojmu zdraviu a nechoďte tým sami proti sebe.
Môžete sa spoľahnúť, že sa vám všetko vydarí tak...

+ Pite dostatočné množstvo tekutín, v poslednom čase nato zabúdate.
Čas je správny na prehodnotenie finančných...