Kvetinové vody na pokožku. Ktorá by sa hodila vám?

Kvetinové vody sú všestranné. Upokoja pleť, hydratujú ju a najmä v lete jej poskytnú extra sviežosť!

04.06.2018 12:00
Píling je pre pleť skvelým pomocníkom, ale čo... Foto:
Dodať pleti vlhkosť bez séra či krému? To dokážu len prírodné rastlinné vody, nazývané tiež hydroláty.
debata

Dodať pleti vlhkosť bez séra alebo krému? To dokážu len prírodné rastlinné vody, nazývané tiež hydroláty. Tri výrazy, jeden význam: V prípade starostlivosti o pleť preberajú úlohu tonerov. Rozjasnia pokožku, vyčistia póry a dodajú vlhkosť. Pre namáhanú pleť – napríklad v zime alebo v lete po opaľovaní – môže pár strekov ružovej vody upokojiť pleť. Ochladzujúca voda z kvetov pomarančovníka priamo z chladničky zas počas horúcich dní dodá pleti pekný lesk.

Hamamel virgínsky

Skutočný zabijak baktérií! Táto voda je vhodná predovšetkým pre mastnú pleť – vyhladí ju a vyčistí. Pôsobí antisepticky a má silný adstringentný účinok – ideálna pre skutočne mastnú, veľmi nečistú pleť. Vďaka antioxidačným vlastnostiam môže urýchliť hojenie rán.

Ružová voda

Vhodná na hydratáciu suchej pleti. Ružová voda vyrovnáva pH hodnotu, čistí do hĺbky a pritom ostáva jemná. Tiež má antibakteriálne vlastnosti, neutralizuje začervenanie a keďže ľahko zmatňuje pleť, hodí sa pre nečistú pleť. Po použití hydratačného krému ju možno nastriekať na pleť a použiť aj po opaľovaní.

Levanduľová voda

Má obzvlášť výživný a upokojujúci účinok na začervenanú pleť. V rozpore s očakávaním nevonia ako levanduľa, skôr ako bylinky či seno. Pri svrbení alebo podráždení pôsobí na pokožku ako hotový zázrak. Ako sprej zmierňuje ťažkosti pri spálenej pokožke a môže pomôcť aj pri uštipnutí hmyzom. Vzhľadom na svoje vlastnosti sa hodí pre starostlivosť o nečistú a mastnú pokožku. Levanduľová voda obnovuje rovnováhu pokožky a aktivuje jej regeneračné procesy.

Voda z kvetov pomarančovníka

Jemná kvetinová vôňa sa postará o dobrú náladu! Patrí k tajným zbraniam Francúzok. Je vhodná pre citlivú pleť, pôsobí tiež upokojujúco na zmysly. V arómaterapii sa často používa na posilnenie v stresových situáciách. Okamžite upokojuje podráždené miesta a redukuje začervenanie, upokojuje pokožku po holení. Potešia sa jej aj vlasy, ak si ju do nich nastriekame, budú sa krásne lesknúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #hydratácia #antioxidanty #baktérie #lesk #póry #hydroláty

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...