Píling na pleť, keď je citlivá a suchá? Aj na to existuje riešenie, tu sú tipy

Nie je to vždy jednoduché! Hoci odborníci odporúčajú pravidelné ošetrenie pleti pílingom, nie každý z nás ho zvláda na jednotku.

25.05.2018 09:30
Píling je pre pleť skvelým pomocníkom, ale čo... Foto:
Píling je pre pleť skvelým pomocníkom, ale čo robiť, ak je citlivá?
debata

Mnoho žien, ale aj mužov v súčasnosti pociťuje problémy s pokožkou – je prehnane citlivá, senzitívna, ľahko sčervená, môže byť podráždená a miestami veľmi vysušená. To všetko je v spojení s pílingom často ešte zintenzívnené.

Riešením však môžu byť produkty, ktorých zloženie je k pokožke veľmi šetrné a napriek tomu dokážu fungovať aj v rámci pravidelného čistenia pleti a odstraňovania odumretých buniek, či čistenia pórov. Aké sú teda najlepšie pílingy na citlivú pleť? Vyskúšať by ste to mohli napríklad aj s nasledujúcimi.

zväčšiť Pílingové produkty na citlivú pleť. Foto: archív značiek, koláž: zg
Bez Pílingové produkty na citlivú pleť. Pílingové produkty na citlivú pleť.

1. Konzistencia tohto pílingu je veľmi jemná a krémová, no napriek tomu plní svoj účel. Produkt Gentle Facial Buffing Cream od značky Sisley kožu zjemní a absorbuje prebytočný maz, vyčistí pokožku. Kozmetiku Sisley predáva sieť Marionnaud. Info v predaji.

2. Flawless Skin od Laury Mercier – ide o jemný hydratujúci píling, ktorý kožu čistí, no zároveň je k nej šetrný. Po jeho použití je koža jemnejšia, hladšia, zároveň žiarivá a pôsobí zdravo a energickejšie. Info o cene v online predaji na vybraných portáloch.

3. Exfoliačný gél Chanel Gommage Micropérle Éclat obsahuje perlový prášok, ktorý zabezpečuje extra jemnú exfoliáciu pokožky. Pleť rozjasní a hydratuje, navracia jej prirodzený jas. Odporúča sa používať ráno a večer v rámci jedného až troch dní v týždni. Info o cene v predaji.

4. Jemný pleťový píling Gentle Buffing Cleanser od značky Omorovicza je určený pre zmiešanú a mastnú pleť so sklonom k podráždeniu. Jemne vyhladzuje pleť silicovým ílom, čo predstavuje neabrazívnu alternatívu. Výťažok z exotického ovocia na báze enzýmov zmenšuje póry a odstraňuje odumreté bunky. Prostredníctvom vitamínu C stimuluje mikrocirkuláciu a pleť zdravo rozžiari. Predáva sa za 42 eur na Beautysecret.sk

5. Jemný cukrový píling Smooth Sugars Nourish Scrub od L'Oreál Paris je vhodný pre všetky typy pleti, ale ideálny pre citlivú a suchú pokožku. Obsahuje kakaové maslo, kokosový olej a kakaové zrná – pleť čistí šetrne a dodáva jej potrebnú výživu. Pri aplikácii pôsobí veľmi jemne. Info o cene v predaji.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #pleť #pokožka #Chanel #Sisley #píling #citlivá pleť #L´Oreál Paris #Omorovicza

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...