Priveľa cukru v strave! Čo to spôsobí vašej pokožke?

Nadmerný príjem cukru je príčinou nadváhy aj následných komplikácií - či už zdravotných, pohybových ale aj psychických.

13.04.2018 09:00
akné, vyrážky Foto:
Túžite po peknej a zdravej pleti?
debata

Či konzumujete veľa cukru vám dokáže napovedať aj vaša pokožka. Nadbytočný cukor v tele spomaľuje obnovu buniek tým, že sa napája na kolagán. Výsledkom je rýchlejšie starnúca pokožka. Najmä v oblasti očí sa to prejavuje najvýraznejšie. Ak sú nadobličkové zľazy zaťažované silnou nerovnováhou čo sa inzulínu v krvi týka – jeho výkyvy spôsobujú napríklad aj rednutie obočia. U mnohých ľudí sa priveľa cukru v strave prejaví celkovým zhoršením stavu pleti – aj čo sa týka tvorby vyrážok či jej povrchu.

Aby ste na vlastnej koži zaregistrovali zmeny, je nutné obmedziť príjem cukrov na tri mesiace. Najlepším spôsobom, ako to docvieliť, je vyradiť či výrazne obmedziť v strave všetky rafinované cukry – okrem sladkostí sem patria pšeničná múka, biala ryža, výrobky z tvrdej pšenice…

Čo spôsobí priveľa mlieka?

Ak sa vám zvyknú často objavovať vyrážby na brade či biele škvrnky na tvári, môže to znamenať, že konzumujete priveľa mliečnych výrobkov. Na tvári to ešte zistíte napríklad tým, že sa vám tvoria výrazné kruhy pod očami, opúchajú vám viečka. Aj keď ste netrpeli neznášanlivosťou laktózy v detstve či mladosti, s pribúdajúcim vekom sa takáto intolerancia môže u človeka objaviť. Enzýmu, ktorý je zodpovedný za rozkladanie mliečneho cukru v tele, sa totiž vekom tvorí čoraz menej. Skúste vyradiť z jedálnička jogurty, syry, tvaroh či smotanu a sledujte, či sa to odrazí na stave vašej pokožky.

Pri problematickej pokožke, ktorá vás trápi aj v dospelosti, skúste takisto na mesiac výrazne redukovať mliečne výrobky v strave a sledujte, či sa stav vašej kože zlepší. Ak áno, máte odpoveď, prečo vás stále trápia nepríjemné vyrážky, hoci už máte pubertu dávno za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nadváha #mlieko #pokožka #cukor #laktóza

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa onedlho vráti do normálu.
Konzultujte svoju prácu aj so svojimi kolegami, čím...