Nočná regenerácia? Doprajte pokožke hydratáciu aj zbrane proti vráskam

Starostlivosť žien o pokožku sa zvyčajne zameriava na denné rituály. Mnohé si ešte stále neosvojili postupy ošetrovania počas noci. A je to možno trošku škoda.

26.03.2018 12:00
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi... Foto:
Súčasťou ošetrenie pred spánkom by mala byť aplikácia krému či masky.
debata

Práve počas noci telo oddychuje a pokožka má čas na to, aby absorbovala čo najviac ošetrujúcich látok, vitamínov či hydratácie, ktorú zabezpečujú rôzne produkty. Nie nadarmo sa v mnohých hollywoodskych filmoch objavuje záber, kde si žena odlíči tvár, nakrémuje ju hrubou vrstvou krému a mieri do postele.

Samozrejme, treba vziať do úvahy fakt, že málokto z nás sa elegantne uloží do postele na chrbát a nechá pôsobiť na tvári „zázračný“ produkt. Aj na to však dnes už myslia výrobcovia nočných krémov či másk. Sú dobre vstrebateľné, zamieria do vrchnej vrstvy pokožky a počas noci sa dokážu prepracovať aj o kúsok hlbšie.

Veľmi populárne sú v súčasnosti práve spomenuté masky. Kedysi sa so slovom maska spájalo skôr ošetrenie, ktoré trvalo maximálne dvadsať minút a po ňom prišlo následne očistenie pleti – umývanie vodou či odstránenie zvyškov produktu tampónom. Dnes sú „celonočné masky“ jedným z najnovších a čoraz populárnejším trendom ošetrenia dámskej pleti.

Väčšina týchto produktov pracuje na princípe regenerácie pleti a tiež jej posilnenia a hydratovania. Často obsahujú rôzne výťažky zo vzácnych olejov, vitamíny (najčastejšie C) alebo komplex látok, ktoré účinne pôsobia proti tvorbe vrások.

S používaním podobných prípravkov, samozrejme, vznikla aj otázka, či je následne na druhý deň ráno nutné si pleť vyčistiť (a zbaviť ju tak nielen mazu a nečistôt, ale tiež časti vody) – kozmetickí odborníci radia áno. Ranné čistenie po aplikácii krému či masky na noc by však malo byť veľmi jemné bez zásahu mydla alebo prípravkov s alkoholom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #kozmetika #pleť #pokožka #vrásky #nočný krém

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...