Pastelová nádielka jari! Vymaľujte šatník belasou či žltými tónmi

Ponurým mesiacom je koniec, prichádza nový život plný farieb. V šatníku tohtoročnej jari sa o slovo hlásia najmä tie pastelové.

26.03.2018 07:00
debata
zväčšiť Pastelové tóny sú v móde populárne najmä v... Foto: DEICHMANN
Pastelové tóny sú v móde populárne najmä v jarnom a letnom období. Pastelové tóny sú v móde populárne najmä v jarnom a letnom období. Fotografia, archív Deichmann.

Popularita výraznejších farebných odtieňov v dámskej móde siaha do dávnych čias. Azda ešte viac než sýtymi a žiarivými tónmi sa však nežnejšie pohlavie rado obklopovalo farbami nežnými a romantickými. Šľahačková jemnosť, akoby pohárom mlieka zjemnený krém, ktorý sa zo sýtej jahodovej premení na ružovú farbu cukrovej vaty – tak tomu sa hovorí pastelový ošiaľ.

Belasá farba sa často kombinuje s ďalšími...
Sako Oasis, info v predaji.
+13Kabelka Dune, info v predaji

Nezaobíde sa bez neho ani tohtoročná sezóna, pričom sila farieb sa ukazuje aj na jednotlivých kusoch odevov či doplnkov. Nejde už len o drobné prvky či detaily – pastely sa nosia na výrazných plochách. Často sa kombinujú navzájom a dopĺňajú, aby tvorili nežný a elegantný súzvuk v dámskej garderóbe.

Netreba sa báť ani toho, že by ste sa príliš „presladili“ – proti tomu bojujú často veľmi precízne a minimalisticky strohé strihy kabátov či nohavíc, ale tiež košeľových šiat alebo tunikových pletenín. So stávkou na pastely nešliapnete vedľa azda v žiadnej sezóne, jarné mesiace tohto roka by ste si však s nimi mali doslova „vytapetovať“.

Pastelová žltá na šatách z kolekcie značky Oasis. Foto: archív značky
Pastelová žltá na šatách z kolekcie značky Oasis. Pastelová žltá na šatách z kolekcie značky Oasis.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #pastely #šatník #žltá #ženský magazín MiA #belasá

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...