15 trendov módnej sezóny: Poznajte ich a budete mať štýl v malíčku!

Na príchod novej módnej sezóny treba byť pripravení. S naším prehľadom sa vám to určite podarí. Toto sa bude nosiť!

14.03.2018 07:00
debata
Trendy sezóny Jar/Leto 2018 - Len ružová to...
Trendy sezóny Jar/Leto 2018 - Kovbojka...
+12Trendy sezóny Jar/Leto 2018 - Pastelové tóny...

Módne domy, veľké a slávne značky, ale aj menej sprofanované dizajnérske mená ponúkli v rámci sezóny jar a leto 2018 priehrštie odevných trendov. Niektoré sú voľným pokračovaním toho, čo sa nosili už počas uplynulých mesiacov (napríklad nadvláda červenej farby), iné sa vracajú v cyklickom kolobehu jarných dní (prítomnosť ružovej či pastelových farieb) a potom sú to vyslovene sezónne chuťovky, ktoré ulahodia najmä módnym maniačkám a dámam, ktoré rady experimentujú so vzhľadom, ale aj siluetou či štýlom ako takým – áno, ak máte odvahu na motorkársku kombinézu, alebo návrat kovbojskej estetiky, reč je práve o vás. Jednotlivé trendy si môžete prezrieť v našej galérii, alebo si v nich urobiť prehľad rolovaním smerom nadol… Nech sa páči, módna príprava jari 2018 sa začína!

Červená úraduje

Ženám sa osvedčil look od hlavy po päty v červenej a tak im ju dizajnéri priniesli aj túto sezónu. Nosí sa sýty a výrazný odtieň, často ešte podporený leskom (pridáva ho materiál, nosí sa nylon, ale aj lakovaná a gumovaná bavlna či plast!), siluety a strihy sú rozmanité, ale prím hrajú najmä nadýchané formy v podobe balónových či kalichových sukní a šiat.

Motorkárky

Nohavicový overal? Na ten zabudnite, odvaha velí obliecť si elastickú kombinézu, ktorej inšpiráciou boli jazdecké uniformy motorkárov, ale aj športové dresy a elastické kombinézy jazdcov. Môže mať však aj elegantnejšie verzie na spôsob kombinéz z 30-tych rokov minulého storočia.

Len ružová to môže byť

Pamätáte si ešte hit Ilony Csákovej? V Paríži ho možno nepočúvali, ale dizajnéri majú jasno – nežná a ženská romantická farba má v jarnej móde svoje miesto. A ideálne v rozmanitých odtieňoch.

Pastelové hody

V podobnom duchu sa nesie aj trend pastelových farieb – od citrónovej, cez belasú až po levanduľovú. Prím hral v kolekcii Chanel, ale s týmito farbami sa zahrali aj iní dizajnéri a naznačili ženám, že jarná sezóna má pastelové základy.

Kovbojka

Hrá s módou sa často deje aj v mantineloch istej konkrétnej estetickej vízie. Podobne ako pri dáma „motorkárke“ je to túto sezónu aj žena z divokého západu. Samozrejme, dostatočne zmodernizovaná, aby ako kovbojka mohla vybehnúť do ulíc módnych metropol.

Šach-mat!

Káro je nesmrteľné – každú sezónu si vezme nadvládu jedna či dve výraznejšie farebné variácie – tento rok je to najmä kombinácia čiernej a červenej. Káro sa však nosí na romantický spôsob, na ľahkých šifónových šatách, ale tiež napríklad na voľných modeloch v duchu inšpirácie grungeom.

Na pracovnú nôtu

Moderná žena pracuje a potrebuje k tomu komfortnú, no zároveň štýlovú garderóbu. Variácie na dámske kostýmy, balónové kabáty či trenčkoty sú populárne každým rokom viac a viac. Tentoraz im vládnu béžové tóny a dekonštrukcia.

Romantika s volánmi aj záhonmi

V kontraste s pracovným odevom s maskulínnou inšpiráciou sú kúsky s volánikmi, riasením, bohato vyšívané, alebo s výrazným farebným motívom či florálnymi potlačami. Niektoré sa hlásia k retro-štýlu 80-tych rokov, v iných nájdete kombinovanie dezénov alebo nepravidelné riasenie, ktoré dodáva šatám novú siluetu.

Zatraste strapcami

Detail strapcov nie je pre ženy nič výnimočné. Udržal si miesto aj v tejto sezóne, zdobí sukne, šaty, rukávy či lemy šortiek alebo nohavíc. A dokáže vyzerať naozaj efektne.

Umelecké orgie

Potlače môžu mať rôzne podoby. V tejto sezóne sa okrem výraznej kontrastnej abstrakcie objavujú aj komiksové motívy, čí citácie slávnych výtvarných diel. Warholovská Marilyn na šatách od Versace bude nepochybne napodobňovaná mnohými značkami.

Prúžky na sto spôsobov

Sto ich možno nebude, ale prúžkované vzorovanie sa jednoducho musí pokúšať o originalitu – inak by nemohlo toľké roky fungovať ako jeden z kľúčových trendov ženského šatníka. Popri „obyčajnej“ klasike nájdete všemožné kombinácie.

Oranžová je nová čierna

Názov populárneho seriálu si dizajnéri, zdá sa, vzali k srdcu. Výrazný farebný tón je popri už spomenutých jeden z motívov ženskej garderóby na túto sezónu. A nosí sa na moderných a športových kúskoch rovnako ako na klasike v podobe kabátov, nohavíc či nežných ženských šiat.

Modrá lagúna

A aby sme to s farbami mali skompletizované, poslednou do počtu trendových je nepochybne modrá. A nielen jedna, má mnoho odtieňov, často je základom pre vzorovanie – či už florálne, alebo geometrické a funguje rozhodne ako magnet pre oči.

Historické návraty

Návrhárov odjakživa fascinovalo vracať sa v čase. Značky ako Louis Vuitton a Burberry to spravili až neuveriteľne verným spôsobom a priniesli kabáty, ktoré sú majstrovskými dielami a dokonalou poctou slávnym časom renesancie či baroka. Historickú inšpiráciu nezaprie ani Gucci či Dolce & Gabbana.

Flitrovaný ošiaľ

Od hlavy až po päty ako trblietavá hviezda? Áno, táto móda vždy ženy oslovovala a tentoraz nehrá prím len vo večernej garderóbe – veď posúďte sami, roztrblietajte sa pokojne na žiarivom jarnom slnku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #trend #prehľad #jar-leto 2018

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...