4 veci, ktoré nerobte vašim vlasom. Toto radí svetoznámy kaderník!

Stará sa o vlasy hviezd ako je austrálska herečka Cate Blanchett. Renomovaný kaderník Anthony Nader má teda rozhodne čo povedať o starostlivosti o "korunu krásy".

22.02.2018 07:00
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Príliš časté umývanie vlasom škodí.
debata

Nepochybne aj preto sa na neho obrátil portál FEMAIL britského denníka Daily Mail, ktorý sa Nadera spýtal, aké najčastejšie chyby ženy robia pri starostlivosti o vlasy. Vlasový štylista odpovedal pomerne pohotovo. Jeho rady sa vyplatí prečítať.

1. Príliš časté umývanie

Nader sa domnieva, že ženy si vlasy umývajú príliš často. Ideálne je podľa neho dvakrát týždenne, niekomu stačí aj raz. Ak si umývame vlasy pričasto, stimulujeme mazové žľazy k tomu, aby produkovali viac mazu, pričom prirodzená hydratácia vlasom chýba. Podpisuje sa na to na unavenom vzhľade vlasov bez života.

2. Vysoká teplota pri sušení

Sušenie vlasov príliš vysokými teplotami sa prejaví na ich kvalite, respektíve nekvalite. Vysoká teplota odoberá vlasom žiarivosť a pevnosť, podpisuje sa tiež na tom, že ošetrované vlasy sú ničené chemickými procesmi, ktoré v nich iniciuje teplo. Aj preto by si na vysoké teploty mali dávať pozor najmä dámy s farbenými a zosvetľovanými vlasmi.

3. Sušenie vlasov trením uterákom

Neraz ste možno už čítali, že ak mokré vlasy sušíte uterákom, mali by ste ho len jemne prikladať k prameňom. Nader rozhodne neodporúča drhnutie vlasov uterákom, aby rýchlejšie schli. Dôvod? Lámavosť vlasov a pri farbených kaderiach tiež výsledný dojem splstených pramienkov.

4. Česanie smerom zhora nadol, keď sú mokré

Toto je pravdepodobne najprekvapivejšia rada, akú Nader ponúka portálu FEMAIL. Podľa neho česanie vlhkých vlasov hrebeňom smerom nadol od korienkov ku končekom spôsobuje ich výrazné lámanie a tiež zvýšené vypadávanie. Odporúča presne opačný postup. Prameň vlhkých vlasov chyťte jemne medzi prsty a následne hrebeňom so širokými zubami češte smerom ku korienkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #starostlivosť #umývanie #sušenie #česanie

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...