Nepoznáte olej z čiernej rasce? Nakopne imunitu, prospeje vlasom

Starostivosť o krásu vďaka prírodným olejom je už nejaký čas v kurze. Popri stáliciach ako kokosový, jojobový, hroznový či mandľový si pozornosť zaslúži aj olej z čiernej rasce.

07.02.2018 15:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Starostlivosť o vlasovú pokožku sa vyplatí. Vyskúšajte olej z čiernej rasce.
debata

Vzácny olej obsahuje stovku účinných látok, ktoré stimulujú imunitný systém. Preto je ako podporný prostriedok vhodný pre ľudí, ktorí bývajú často chorí, zvlášť počas zimného obdobia.

Je však žiaducim aj v kozmetike, pre zložky ako vitamíny A, B, C a E, ako aj pre obsah vápnika, horčíka, beta-karoténu, kyseliny listovej, biotínu, selénu, medi a zinku. Vitamíny vitalizujú pokožku, zatiaľ, čo éterické oleje v ňom obsiahnuté majú upokojujúci účinok a dokonca zabraňujú svrbeniu. Nenasýtené mastné kyseliny v oleji z čiernej rasce robia kožu pružnejšou.

A čo vlasy?

Vonkajšia aplikácia čierneho rascového oleja na vlasy im dodá silu, väčšiu odolnosť voči poškodeniu, ako aj väčší lesk a pružnosť. Pri vnútornom používaní oleja sa beta-karotén v tele mení na vitamín A a prispieva k obnoveniu vlasových buniek. Biotín je na druhej strane účinným bojovníkom pri lámavosti vlasov, urýchľuje tiež tvorbu keratínu, dôležitého prvku štruktúry zdravých vlasov.

Pre vnútorné použitie sa odporúča jedna čajová lyžička denne, môže sa pridať do jogurtu či medu. Tehotným ženám sa užívanie oleja z čiernej rasce nedoporučuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #imunita #olej #pokožka #čierna rasca

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...