Namiešajte si kokosový šampón alebo domáci kondicionér

Avokádo, jojobový olej či kokosové mlieko - za pár minút máte hotový domáci produkt na vlasy.

31.01.2018 11:00
avokádo Foto:
Z avokáda si pripravíte masku na suché končeky vlasov.
debata

Šampón s kokosovým mliekom

Domáci šampón si pripravíte jednoducho a navyše neobsahuje množstvo chemických látok, ktoré môžu dráždiť pokožku. Zmiešajte 1000 ml tekutého organického rastlinného mydla, ktoré kúpite v lekárni či v bio obchodoch a kokosové mlieko. To primiešajte do mydla v pomere 1:1. Poriadne premiešajte. Šampón by ste mali uchovávať v chladničke a spotrebovať v priebehu 2 až 3 týždňov.

Maska na suché vlasy

Trápia vás vlasy suché, krehké a s tendenciou štiepenia? Potom je dôležité najmä dodávanie vlhkosti. Postará sa o to domáci avokádovo-olivový olej, ktorý s týmto problémom dokáže pomôcť. Zo zrelého avokáda odstráňte šupu a jadro a roztlačte ho vidličkou. Primiešajte pár kvapiek jojobového oleja (alebo ho nahraďte olivovým) a premiešajte. Masku nanášajte na konce vlasov, vyhnite sa pokožke hlavy. Nechajte 20 minúr pôsobiť, potom zmyte šampónom.

Kondicionér s olivovým olejom

Trápia vás ťažko sa rozčesávajúce vlasy, ale chcete na ne použiť čosi prírodné, čo si vyrobíte sama? Vyskúšajte zmiešať len jeden vaječný žĺtok s lyžicou olivového oleja a naneste na vlasy. Nechajte pôsobiť a následne poriadne opláchnite. Dajte pritom pozor, aby ste nepoužili priveľmi horúcu vodu, pretože žĺtok sa môže zraziť a z vlasov sa bude ťažšie odstaňovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #olej #maska #avokádo

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...