Bavlnený vankúš vraj škodí vlasom. Ako ho teda nahradiť?

Aj vy máte pocit, že sa o vlasy staráte ako je to len možné, ale výsledok stále nie je podľa predstáv. Možno by ste mali vymeniť vankúš.

28.01.2018 08:00
Spánok si môžete uľahčiť a zintenzívniť. Foto:
Spánkom na klasickom bavlnenom vankúši môžete spôsobiť vašim vlasom dehydratáciu.
debata (2)

Tvrdí to aspoň autorka magazínu Cosmopolitan, podľa ktorej spánok na klasických bavlnených vankúšoch spôsobuje, že ženské vlasy sú ráno suché, spletené a pôsobia neupravene.

Časopis sa odvoláva na celebritnú štylistku Jen Atkinovú, podľa ktorej je hlavným dôvodom práve materiál. „Bavlna absorbuje vlhkosť, zatiaľ čo hodváb ju udržiava. Takže, ak spávate na hodvábnej obliečke, oleje z vašich prameňov zostávajú vo vlasovom vlákne a udržiavajú ho vyživené,“ píše Cosmopolitan. Takáto voľba je vraj ideálna najmä pre dámy, ktoré majú tendenciu k vysúšaniu vlasov a ich krepateniu. Tiež by sa po hodvábnom vankúši mali poobzerať kučeravé ženy.

Samozrejme, na svetovom trhu už existuje aj niekoľko špecializovaných výrobkov, ktoré sľubujú prínos pre vlasy počas spánku. Podľa nášho názoru však začať môžete zatiaľ len s kvalitnou posteľnou obliečkou a dáte trochu času vašim vlasom na to, aby sa prejavil účinok. Ak pocítite rozdiely, potom môžete pokojne začať hľadať na internete aj luxusné drahé hodvábne obliečky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #hodváb #vankúš #bavlna

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...