Naširoko! Trend roka 2018 vraví jasne, takéto nohavice sa budú nosiť

Každá sezóna so sebou prináša nadvládu jedného či dvoch typov strihov alebo trendov.

24.01.2018 07:00
debata (1)
Široké nohavice budú v kurze nasledujúcu... Foto: archív značky
Široké nohavice budú v kurze nasledujúcu sezónu. Široké nohavice budú v kurze nasledujúcu sezónu. Model na snímke River Island.

Hoci výber nohavíc je najčastejšie závislý od proporcií a výšky nositeľky, ani túto časť garderóby trendy neobchádzajú.

Jar a leto roka 2018 sa bude niesť v znamení celkom jasnej podoby tohto čiastočne maskulínneho prvku šatníka. Nohavice sa nosia široké a dlhé často až takmer po spodný okraj topánky. Návrat širokých nohavíc potvrdilo viacero svetoznámych odevných značiek, pričom materiály aj strihové riešenie boli skutočne rozmanité. Počnúc napríklad širokými nohavicami s vysokým s zdôrazneným driekom, kalichovými nohavicami ozdobenými vreckami či výšivkami a dekoratívnymi detailmi až po denimové modely, ktoré práve v rozšírenej verzii nadobúdajú celkom netradičný rozmer.

Pravdou je, a to by sme nechceli opomenúť, že široké nohavice svedčia viac vysokým a štíhlejším dámam. Na druhej strane, ak patríte k ženám s výraznejšími bokmi, ale zároveň máte istú výšku, široký strih nohavíc dokáže opticky siluetu predĺžiť a jemne zoštíhliť.

Široké nohavice s ornamentálnou potlačou... Foto: archív značky
Široké nohavice s ornamentálnou potlačou Reserved Široké nohavice s ornamentálnou potlačou Reserved, predávajú sa za 34,99 eura.

Trošku ošemetná môže kratšia dĺžka tohto kusu odevu, ktorá sa tiež objavuje vo výraznom množstve. Ak neviete voliť správnu obuv, radou pre vás môže byť inšpirácia érou 70-tych rokov a sandálami alebo topánkami, ktoré sú masívnejšie. Širokú nohavicu akoby trochu uzemnia. Veľmi efektný však bude aj mix širokých nohavíc a dokonalej lodičky na tenkom podpätku. Pohrať sa môžete s efektom nohavicových „sukní“.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trend #nohavice #široké nohavice #jar-leto 2018

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...