Za aký čas sa na pleti ukážu účinky nového krému?

Keď pokožke doprajete isté špecifické látky, dokážu ovplyvniť biologické procesy v nej prebiehajúce.

17.01.2018 09:00
koža, pokožka Foto:
Ako dlho musíte čakať "na zázrak"?
debata

Koži trvá približne 3 až 6 týždňov, než obnoví svoje vrchné vrstvy. Ale závisí to nielen od hrúbky kože, ale aj od jej vlhkosti, vďaka čomu dokáže isté zložky z kozmetických prípravkov absorbovať rýchlejšie.

Množstvo produktov na liečbu akné sľubuje zázraky na počkanie. Tie sa ale tak rýchlo neudejú. Avšak 6 týždňov po začatí ošetrovania kože novou kozmetikou by už prvé výsledky mali byť na tvári viditeľné, pleť by mala vyzerať zdravšie.

Anti-aging starostlivosť

Ak očakávate nejaké výsledky potom, čo začnete používať anti-aging prípravky, chce to čas, kým sa začnú prejavovať. Vo všeobecnosti platí, že čím je pokožka staršia, tým viac času na regeneráciu potrebuje. Ozdravné a regeneračné procesy súvisia s tým, akú hydratáciu produkty prinášajú a takisto, aký vplyv majú na produkciu kolagénu.

Ak siahnete po hydratačných krémoch, ich účinok môžete pozorovať okamžite. Ak však zvolíte krémy podporujúce tvorbu kolagénu, na viditeľné výsledky si počkáte niekoľko týždňov. Pokožka by po dobre zvolenom kréme mala spevnieť a byť už na pohlad hladšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #kozmetika #anti-aging

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...